Ateş Kara: Türkiye'nin bir sınır noktası var

Prof. Dr. Ateş Kara, Türkiye'nin sağlık alt yapısının güçlü olmasına rağmen doygunluk sınırı olduğunu belirtirken, yeni tedbirlerin Bilim Kurulu'nda konuşulduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
27 Kasım 2020, Cuma - 21:22
Ateş Kara: Türkiye'nin bir sınır noktası var

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Habertürk canlı yayınında alınacak tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçen hafta ve bu hafta uygulanacak tedbirlerin sonuçlarının beklenmeyebilineceğini ifade eden Kara, Bilim Kurulu’nda tam kapanmanın konuşulduğunu söyledi.

Kara, Türkiye’nin sağlık alt yapısının güçlü olmasına rağmen bir doygunluk sınırı olduğunu belirtirken “Türkiye’nin o sınır noktalarına yaklaştığını görürsek, erken önlemler almak muhakkak gerekecektir.” Dedi.

“Tedbirlerin yansımasını bu süre içinde görmek gerekir”

Alınan önlemlerin etkisini görmek için 10 ile 14 gün beklemek gerektiğinin altını çizen Kara "Devlet olarak alınan bazı tedbirler var. Bu tedbirlerin etkisini görmeyi beklediğimiz süre 10  ile 14 günlük bir süre sonrası. Tedbirlerin yansımasını bu süre içinde görmek gerekir. O bakımdan bir müddet daha bizim o bu değerlendirmeyi yapmamız uygun olacaktır. Ondan sonra rakamlara bakarak değerlendirme yapması en doğrusu." diye konuştu.

“Bilim Kurulu da bunu daha sık görüşmeye başladı”

Bilim Kurulu'nda yeni tedbirlerin konuşulduğunu vurgulayan Kara "Bu arada rakamlarımız bu şekilde yükselmeye devam ederse ve kayıplarımız bu şekilde artarsa, bu tedbirlerin etkisini görmeden yeni tedbirler yeni önlemler almak gerekebilir. Bunu mutlaka değerlendirmek lazım.  Yani alınan tedbirler etkili olacak mı, bu etkiyi beklemektense  eğer rakamlardaki yükselme devam ederse, kayıplarımız özellikle yükselmeye devam ederse, o zaman yeni tedbirler adımı atılması gerekecektir. Bilim Kurulu’nda da bu değerlendirilip önerilir. Bilim Kurulu da bunu daha sık görüşmeye başladı açıkçası bu rakamlar nedeniyle." dedi.

“Bir doygunluk noktası sınır noktası var”

Sayıların yanı sıra sağlık hizmetinin durumuna bakmak gerektiği ifade eden Kara, sözlerine şunları ekledi;

Çünkü sadece rakamlara bakıp da değil, kayıplarımız var. Artı bir de öbür tarafta bir hizmet sunuluyor. Sağlık hizmeti sunulurken de Türkiye’nin alt yapısı evet güçlü. Diğer ülkelerle karşılaştırıldığında yatak kapasitesi yüksek. Yoğun bakım sağlık kapasitesi yüksek, sağlık personeli çok canla başla çalışıyor ama bunun da bir doygunluk noktası sınır noktası var. Türkiye belki o sınır noktalarına yaklaştığını görürsek, erken önlemler almak muhakkak gerekecektir. Sadece rakamlar değil, hastanelerdeki sağlık hizmeti, sağlık personelinin durumu ve yatak kapasitelerini mutlaka göz önüne almak gerekecektir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/395870/ates-kara-turkiyenin-bir-sinir-noktasi-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.