Oxford-Astrazeneca aşısı yeniden incelenecek

Astrazeneca-Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen koronavirüs aşısına yöneltilen eleştirilerin arından İngiltere yönetimi aşının yeniden incelenmesine karar verdi.
Ankara Masası
|
27 Kasım 2020, Cuma - 23:01
Oxford-Astrazeneca aşısı yeniden incelenecek

Astrazeneca- Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirdiği ve yüzde 70 koruma sağladığı açıklanan aşıyla ilgili İngiltere yönetimi yeni bir karar aldı.

İngiltere Sağlık Bakanlığı aşıyla alakalı yaptığı açıklamada "Aşının güvenlik, etkinlik ve kalite standartlarını karşılaması, onaylanması için ilk ve önemli bir adım" denildi.

Bakanlığın açıklamasında, aşıyla ilgili incelemenin İngiltere İlaç Denetim Dairesi tarafından yapılacağı kaydedildi.

Aşının klinik çalışmaları ve açıklanan etkisiyle ilgili şüpheler nedeniyle inceleme yapılacağını kaydeden İsveç ve İngiliz sermayeli Astrazeneca şirketinin sözcüsü de, Alman haber ajansı DPA'ya incelemeyle "aşıyla ilgili mevcut çalışmalara ilişkin verilerin tamamlanacağını" söyledi.

Aşı neden eleştiriliyor?

Uzmanlar deneklere farklı dozlar verilerek elde edilen sonuca göre etkinin açıklanmasını eleştiriyor. ABD'li araştırmacılar ayrıca aşının yüzde 90 etki sağlayan araştırmasında deneklerin 55 yaş altında olmasına tepki gösterdi. Uzmanlara göre yaşlıların ve özellikle savunma sistemleri zayıf olanların da araştırma grubuna dahil edilmesi gerekiyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/395963/oxford-astrazeneca-asisi-yeniden-incelenecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.