Kılıçdaroğlu'ndan Hendek'teki patlamaya ilişkin açıklama

Ankara Masası
|
07 Temmuz 2020, Salı - 15:27
Kılıçdaroğlu'ndan Hendek'teki patlamaya ilişkin açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında yaşanan patlamaya ilişkin olarak "Ortada bir kaza yok, ortada bir cinayet var." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında yaşanan patlamaya değinen CHP lideri, hayatını kaybedenleri andı.

"BELKİ OY VERMEDİLER AMA..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın patlama ardından ilk olarak fabrika sahibini aradığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Nasıl olsa orada oyum var” diyor. Ama Sakaryalı dahi sahip çıkmasa orada ölenlere biz sahip çıkacağız. Ben onun siyasi düşüncesine bakmam, istediği partiye oy verebilir. Orada hakkı yenenlerin haklarını biz savunacağız çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Belki oradaki hiç kimse bize oy vermedi ama biz adaletten yana bir partiyiz." dedi.

"RAPORU VERENLER AÇIĞA ALINSIN"

Söz konusu işletmelere yönelik bir tüzük olduğuna işaret eden CHP lideri, "Binalar arasındaki mesafeye uyulmamış, araya beton duvar çekilmemiştir. Tek katlı binalarda duvarların yanmaz olması için açık hüküm var buna da uyulmamış. Duvarların yanmaz ya da 12 saat dayanıklı yapılması gerekiyordu. İçişleri Bakanlığı konuşuyor, “Denetimleri yapıldı” nerede bu duvarlar nerede önlemler. Sen İçişleri Bakanı isen sana o temiz raporunu vereni bulur açığa alırsın. CHP’li belediye başkanı olsa hemen açığa alırdın. Ortada bir kaza yok ortada bir cinayet var." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Halk TV ve TELE1'e verilen cezalar ile Adalet Komisyonu'nda kabul edilen barolara ilişkin kanun teklifine de tepki gösterdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/40184/kilicdaroglundan-hendekteki-patlamaya-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.