Başkent menekşe bahçesine dönecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, parklara, cadde ve bulvarlara soğuğa dayanaklı hercai menekşesi ekmeye hazırlanıyor.
Ankara Masası
|
29 Kasım 2020, Pazar - 12:43
Başkent menekşe bahçesine dönecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, büyük bir kısmı yerli üreticilerden alındığı 4 milyon hercai menekşeyi kent genelinde cadde ve bulvarlara dikmeye hazırlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlığa gelmesiyle ithal bitki ve çiçek ekimine son vermesiyle yerli üretim hız kazandı.

Başkent’in cadde ve bulvarlarına ekilmek üzerine ANFA Peyzaj Birimi, Altınpark Serasında 150 bin adet hercai menekşe üretimi gerçekleştirirken, 400 bin daha hercai menekşe üretimi planlıyor. Aralık ayında dikimine başlanmasının ardından kent genelindeki prestij parkları mor, gözlü mor, kırmızı, sarı ve beyaz renkteki hercai menekşelerle süslenecek.

Büyükşehir Belediyesi soğuk havaya dayanıklılığı ile bilinen hercai menekşeleri Ankaralı yerli üretici çiçekçilerden de aldı.

Başkan Yavaş’ın talebi doğrultusunda yerli üreticilere ekonomik yönden destek olmayı ve teşvik etmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, yerli üreticilerden satın alınan toplam 4 milyon hercai menekşeleri ise cadde ve bulvarlar ile orta refüjlere dikecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/404655/baskent-menekse-bahcesine-donecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.