Bakan Gül açıkladı: Adalet Bakanlığında 67 kişinin testi pozitif çıktı

Ankara Masası
|
06 Nisan 2020, Pazartesi - 18:33
Bakan Gül açıkladı: Adalet Bakanlığında 67 kişinin testi pozitif çıktı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 12 hâkim ve cumhuriyet savcısı ile 55 bakanlık personelinin Covid-19 testlerinin pozitif çıktığı açıklamasında bulundu.

  Adalet hizmetlerinde Koronavirüse karşı alınacak tedbirlerle ilgili koordinasyon toplantılarının dördüncüsü, bugün gerçekleştirildi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül başkanlığında video konferans yöntemiyle yapılan toplantı, yaklaşık 2 saat sürdü.

  Toplantı sonrasında yazılı açıklamada bulunan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ceza infaz kurumları çatısı altında herhangi bir pozitif vaka bulunmadığını belirtti. Ceza infaz kurumlarına ilk kabullerde tek kişilik odada izolasyon uygulamasının sürdürüldüğünü kaydeden Bakan Gül, yaklaşık 32 bin kurum personelinin vardiya sonrası barınma alanlarında izolasyona tabi tutularak hükümlü ve tutuklular dışında dışarıyla temasının da asgari seviyeye indirildiğini belirtti.

   "12 HÂKİM VE CUMHURİYET SAVCISI İLE 55 PERSONELDE YAPILAN COVID-19 TESTLERİ POZİTİF ÇIKTI"

Fedakârca mesailerini sürdüren ceza ve tevkifevleri personeline teşekkür eden Bakan Gül, 12 hâkim ve cumhuriyet savcısı ile 55 personele yapılan Covid-19 testlerinin pozitif çıktığını söyledi. Hastalığa yakalanan personelin sağlık durumlarının iyi olduğunu aktaran Gül, bir kısmının hastanelerde bir kısmının da evlerinde tedavilerine devam edildiğini bildirdi.

  Noterliklerde tek numara-çift numara şeklindeki dönüşümlü çalışma modelinin sıkıntısız bir şekilde uygulandığını, yoğunluğun eskiye oranla yüzde 80 oranında azaldığını aktaran Bakan Gül, vatandaşlara acil bir işlem söz konusu değilse salgın tehlikesi ortadan kalkana kadar noterliklere gitmemeleri çağrısında bulundu.

   " CUMHURİYET BAŞSAVCILIKLARINCA KORONAVİRÜS NEDENİYLE 66 İLDE 750 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

  “Adaletin izolasyonu olmaz” diyerek, salgın hastalık şartlarından kaynaklanan bu döneme özgü bir takım suçlara karşı da etkin şekilde mücadele edildiğini kaydeden Adalet Bakanı Gül, Koronavirüsüyle bağlantılı olarak Cumhuriyet Başsavcılıklarının 66 ilde 750 kişi hakkında soruşturma başlattığını açıkladı. Bakan Gül açıklamasında, " Cumhuriyet Başsavcılıklarınca sosyal medyada manipülatif haber ve paylaşımlarla ilgili 568 kişi, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza rencide edici davranışlarla ilgili olarak 8 kişi, karantina tedbirine aykırı davranma eylemleri ile ilgili 85 kişi, stokçuluk, karaborsa, kaçak tıbbi malzeme satmak suçundan da 89 kişi hakkında başlatılan soruşturmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/4060/bakan-gul-acikladi-adalet-bakanliginda-67-kisinin-testi-pozitif-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.