Öveçler Çankaya Evi’nde çalışmalar sürüyor

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in '21. Yüzyılın halk evleri' olarak nitelediği Çankaya Evlerinin 29'uncusunun yapımı Öveçler'de devam ediyor.
Büşra Bayrak
|
29 Kasım 2020, Pazar - 20:13
Öveçler Çankaya Evi’nde çalışmalar sürüyor

Çankaya Belediyesi yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi'nde bin 242 m² alan üzerinde yükselen Öveçler Çankaya Evi, engelli dostu bir yapı olarak inşa ediliyor.

Pandemi dönemi olmasına rağmen Çankaya Belediyesi’nin yatırımlarına devam ettiğini belirten Alper Taşdelen, "Projesiyle mahalleye değer katacak örnek bir Çankaya Evi'ni Çankayamıza kazandırıyoruz. Göreve başladığımda 14 olan Çankaya Evi sayısını 5 mahalleye hizmet verecek Öveçler Çankaya Evi ile birlikte 29'a çıkıyoruz" dedi.

“Her hizmeti tüm yurttaşlarımıza ulaştıracağız”

Çankaya'da üretilen her hizmetin halk yararına olduğunu kaydeden Alper Taşdelen, "Halkın olanı halka döndürüyor, bütçemizdeki her kuruşu halkımız için kullanıyoruz. Çankayamızı rant-beton istilasından kurtarmak için mücadele veriyoruz. Sosyal ve kamucu belediyecilik anlayışımızı artırarak sürdüreceğiz. Hiçbir ayrım yapmadan her hizmeti tüm yurttaşlarımıza ulaştıracağız" diye konuştu.

Engelli vatandaşların kullanımına da uygun

Ankara Büyükşehir Belediyesi Öveçler Vadisi giriş kısmında, Salkım Söğüt Sokak ile 1361. Sokak kesişiminde yapımına başlanan Öveçler Çankaya Evi 1.242 m² alan üzerine inşa ediliyor.

Yeni Çankaya Evi, 2 bodrum kat, zemin kat ve 1. Kat olmak üzere toplam 4 katıyla hizmet verecek. Engelli vatandaşların kullanımına da uygun olarak ve asansörlü tasarlanan yapıda engelli vatandaşların kolay kullanımı için tuvaletler de bulunacak. Öveçler Vadisini gören konumda 56 kişilik 110 metrekare büyüklüğünde kütüphanesi de olacak Çankaya Evi'nde, hobi ve kişisel gelişim kursları için derslikler ve çok amaçlı salon yer alacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/406497/ovecler-cankaya-evinde-calismalar-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.