Büyükşehir kendi imkanlarıyla kılavuz çizgi makinesi üretti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Daire Başkanlığı çalışanları tarafından görme engelli vatandaşların rahat yürüyebilmeleri için düz zeminleri kısa sürede hissedilebilir yüzeylere dönüştüren kılavuz çizgi makinesi geliştirildi.
Zeliha Demirci
|
01 Aralık 2020, Salı - 14:24
Büyükşehir kendi imkanlarıyla kılavuz çizgi makinesi üretti

Ankara Büyükşehir Belediyesi kendi imkanlarıyla tasarladığı makine ve teçhizatlarla yerli üretimin gelişmesine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı Kaldırım Yapım ve Bakım Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ostim Organize Sanayi Bölgesi'nde özel bir firma iş birliğiyle ve yerli imkanlar kullanılarak üretilen kılavuz çizgi makinesi, görme engelli vatandaşların rahat yürüyebilmeleri için düz zeminleri kısa sürede hissedilebilir yüzeylere dönüştürüyor.

Büyükşehir Belediyesi bu sayede kendi makinesini kendisi üreterek tasarruf da sağlıyor.

Görme engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve kamusal alanlarda daha rahat yürüyebilmelerine yardımcı olmak için geliştirilen makine, düz zeminleri çok kısa sürede kabartmalı ve hissedilebilir hale getiriyor.

Beton, asfalt, granit ve andezit gibi her türlü zeminde rahatlıkla kullanılabilen makine, klasik yöntemlerle kıyaslandığında 5 ile 20 kat daha ucuza imalat sağlıyor. 2 çalışanın kullandığı makine, 1,5 saatte 100 metre uzunluğunda yolu hissedilebilir kılavuz yola dönüştürüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/412385/buyuksehir-kendi-imkanlariyla-kilavuz-cizgi-makinesi-uretti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.