Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Ali Mahir Başarır çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın “Devletin ordusu Katar’a satılmış” şeklindeki sözleri üzerinden kendisini hedef alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
01 Aralık 2020, Salı - 14:27
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Ali Mahir Başarır çıkışı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri, partisinin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın “Devletin ordusu Katar’a satılmış” şeklindeki sözleri üzerinden kendisini hedef alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

CHP lideri şu ifadeleri kullandı: Her hafta milletvekili arkadaşlarımıza giden raporlar var. O raporlarda TSK'nın ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın siyaset konusu yapılmaması isteği vardır. Bu miras bize Mustafa Kemal ve arkadaşlarından geliyor. Ordu bizim ordumuzdur. Ordu, hiç kimse unutmasın Mustafa Kemal'in ordusudur. Şimdi bu kişiye sormak isterim, sen başbakanken 4 Temmuz 2003'te 11 askerin başına çuval geçirildiğinde ne yaptın? Nota ver dedik, ne notası müzik notası mı? dedin. Bunu yapan adam vatanı orduyu sever mi? Sen bize kalkacaksın ordu üzerinden ders vereceksin, sen kim ordu kim? Sen çocuklarını niye askere göndermedin? Madem peygamber ocağı senin çocuğun da orada askerlik yapsın. Sen kim ordu kim? Balyoz, Ergenekon oldu, bunu FETÖ ile yaptı. Sen bırak gevezeliği, sen FETÖ ile işbirliği yapıp orduya kumpas kuran başbakan mısın değil misin? Bunu onların milletvekilleri televizyona çıkıp söylüyor. İttifak yaptık diyor. Sen kendi ordusuna kumpas kuran bir başbakansın.
http://www.ankaramasasi.com/haber/412403/kilicdaroglundan-erdogana-ali-mahir-basarir-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.