Dünya artık eskisi gibi olmayacak

Ankara Masası
|
07 Nisan 2020, Salı - 14:55
Dünya artık eskisi gibi olmayacak

Kamu Başdenetçisi (Ombdusman) Şeref Malkoç, video konferans yoluyla Ombudsmanlık Kulübü öğrencilerinin katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirdi. Ombudsman Malkoç dünyanın içinde bulunduğu duruma işaret ederek, "Koronavirüs salgınından sonra dünya bir daha eskisi gibi olmayacak" dedi.

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, video konferans yoluyla Ombudsmanlık Kulübü öğrencileriyle gerçekleştirdiği söyleşide, hem tüm dünyayı etkisi altına almış olan Koronavirüs salgını hem de Kamu Denetçiliği Kurumu'nun işleyişi hakkında açıklamalarda bulundu.

KAZANAN HEP İNSANLIK OLDU

Türkiye'nin 10 Mart'tan bu yana Koronavirüs ile etkin bir şekilde mücadele ettiğini vurgulayan Şeref Malkoç, tedbirlerin zamanında alınmasının ve işletilmesinin önemine değindi.

Artık en kritik döneme girildiğini ifade eden Malkoç şunları söyledi;

"Bu bir savaş ve bu savaşta en ön cephede sağlık çalışanlarımız var. Onlara hayırlı, uzun ömürler diliyoruz ve onlar için dua ediyoruz, alkışlıyoruz. Ben bu mücadeleyi insanlığın kazanacağını düşünüyorum. Tarihimizde milyonlarca kişiyi öldüren salgınlar oldu ancak kazanan hep insanlık oldu..."

GÖRÜNMEYEN BİR VARLIK EN GÜÇLÜ ÜLKELERİ YENEBİLİYOR

Amerika'da virüsten ölenlerin sayısının; Irak'ta ve Afganistan'da ölen ABDli askerlerin sayısından fazla olduğunu belirten Ombudsman Malkoç sözlerini şöyle sürdürdü;

"Almanya’da 100 bin vaka var, İspanya, İtalya dünyanın en güçlü ülkelerinden ancak görünmeyen bir varlık hepsini yenebiliyor. Burada önemli olanın adalet, hakkaniyet, kul hakkına riayet etmek olduğu daha açıkça görülüyor. İşte biz Kamu Denetçiliği Kurumu olarak insan haklarını geliştirmek ve demokrasiyi geliştirmek için çalışıyoruz"

DÜNYA BİR DAHA ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Dünyanın yaşadığı bu felaketten gençlerin sağlıkla çıkacak olmasının en güzel haber olduğunu ifade eden Malkoç, "Dünya bir daha eskisi gibi olmayacak. Teknolojik gelişmeler tüm dünyada savaş sanayisi üzerine yoğunlaşırken bundan sonra sağlık sistemleri üzerinden teknoloji ilerleyecek. Sağlık sistemleri, sosyal devlet kavramları bütün dünyada tartışmaya açılacak. ABD'de sağlık faturaları hastalar eve gider gitmez peşinden geldi. İspanya'da İtalya'da hastalar yatacak yer bulamadı. Türkiye'de biz bunların hiçbirini yaşamadık. Uzaktan eğitime hemen adapte olabildik. Çocuklarımızın eğitiminde aksama olmadı. Salgının ardından hayatın her alanı yeniden inşa edilecek, bu yeni döneme gençlerin projeleri ilham kaynağı olacak ve onlar geleceği yönlendirecek" dedi.

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU

Şeref Malkoç,  Kamu Denetçiliği Kurumu’nun işleyişi hakkında da bilgiler verdi. 6 ay önce bütün yapının elektronik sisteme entegre edildiğini belirtti. Salgın sürecinde; PTT'de yaşanan sorunlardan, sokaktaki aç kalan hayvanlara kadar birçok şikayet alındığını bunların her birini ilgili kurumlarla iletişime geçerek çözdüklerini de sözlerine ekledi.

İNFAZ YASASI

Yeni infaz yasası hakkındaki görüşleri ve kurum olarak yasaya ne gibi katkılar yaptıklarının sorulması üzerine Malkoç, "Biz bu yasanın hazırlanma sürecinde görüşlerimizi sunduk. Halk dilinde bu yasa af olarak algılandı ancak bu yasa infaz kanununda yapılan bir düzenlemedir. Bu taslağa ilgili fikirlerini hukuk öğrencilerimiz Adalet Komisyonuna hemen bildirsin çünkü muhtemelen yakında genel kurula gidecek. Bu taslak TBMM’de görüşülürken değişme ihtimali var, bu nedenle öneriler yapılsın. Hukukçu, gördüğü sosyal sıkıntıyı ilgililerine iletmelidir. Eğer görüp de iletmezse sorumluluğunu yerine getirmemiş olur. Hukukçu görüşünü ilettikten sonra yapılır ya da yapılmaz ama görüşünü iletmezse görevini yapmış olmaz” yanıtını verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/4127/dunya-artik-eskisi-gibi-olmayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.