Prof. Dr. Kemallettin Aydın: Ankara'da vakalar üst seviyede

Prof. Dr. Kemallettin Aydın, Ankara'nın başta olmak üzere birçok büyükşehirde vaka sayılarının üst seviyede olduğunu ifade etti.
Ankara Masası
|
01 Aralık 2020, Salı - 21:27
Prof. Dr. Kemallettin Aydın: Ankara'da vakalar üst seviyede

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kemallettin Aydın, Ankara’da koronavirüs seviyesinin en üst seviyelerde olduğunu söyledi.

Özellikle Ankara’nın batısında vakaların olduğunun altını çizen Aydın, Ankara, İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir kentlerde pik yaşandığını ifade etti.

" Yaz döneminde Anadolu’yu enfekte ettik"

Yaz döneminde vakaların Anadolu’ya yayıldığını söyleyen Aydın “Türkiye’yi bölgesel tanımlamak lazım ve Türkiye’deki salgın yönetimini de kentlere ve bölgelere bağlı olarak tartışmak lazım. Nisan, mayıs aylarında yüzde 60’ın üzerinde İstanbul, yüzde 70’in üzerinde yüzde 75’teyken, diğer bölgeler temiz diyebileceğimiz bir düzeydeydi. Yaz döneminde de Anadolu’yu enfekte ettik, güz döneminde de reel kat sayısı 1’in üzerinde olan bulaşlar olunca, önce Ankara bu atağını gösterdi. Arkasından belli olan bir süreç yaşanıyor ve İstanbul oldu.” Diye konuştu.

"Vakalar üst seviyeye geldi"

Kemallettin Aydın, vakaların büyükşehirlerde üst seviyede olduğunu belirtirken “Şu an özellikle büyük kentlerde Ankara’nın batısında, Ankara, İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir kentlerimizde üst seviyeye geldiğimizi söyleyebiliriz. Alınmış olan kararlarda bu üst seviyeyi yönetme adına. Sondan bir önceki karardayız. Bundan sonraki alınabilinecek karar 14 günlük ya da 14 +14, 28 günlük tam kapanma.” Dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/413670/prof-dr-kemallettin-aydin-ankarada-vakalar-ust-seviyede
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.