Koronavirüsün etkisi 3 ay sürüyor

İngiltere Oxford Üniversitesi'nde yürütülen çalışmalarda koronavirüsün hastalarının yüzde 10'unun akciğerlerinde, 3 aydan fazla sürede anormalliklerin görüldüğünü açıkladı
Ankara Masası
|
02 Aralık 2020, Çarşamba - 00:12
Koronavirüsün etkisi 3 ay sürüyor

Oxford Üniversitesi, yaşları 19 ile 69 arasında değişen 10 koronavirüs hastası üzerinde yeni bir tarama tekniği kullandı. Geleneksel taramanın dışında MRI taramalar sırasında ksenon gazından faydalanıldı.

Kullanılan teknik sonucunda Kovid-19'un hastalara enfekte olduktan sonra akciğerlerinde üç aydan daha fazla süre hasara neden olduğu tespit edildi.

Nefes darlığı ve yorgunluk 

Çalışmaya liderlik eden Profesör Fergus Gleeson, teste katılan 10 hastanın 8'inde, koronavirüs tespit edildikten sonra üç ay boyunca sürekli nefes darlığı ve yorgunluk olduğunu belirtti. 

Ancak, Gleeson hastaların akciğerlerinde geleneksel taramalarla hasar görüntülenemediği için hiçbirinin yoğun bakıma yatırılmadığını ya da ihtiyaç duydukları oksijen tedavisini alamadıklarını ifade etti.

Kalıcı olup olmadığı araştırılıyor

Gleeson, şu anki amaçlarının Kovid-19'un neden olduğu akciğer hasarının kalıcı olup olmadığını anlamaya yönelik olduğunu söyledi.

Öte yandan, koronavirüs nedeniyle ağır hastalık ve ölüm riskinin 60'lı yaşların üzerinde belirgin şekilde arttığı biliniyor. Ancak, Profesör Gleeson'a göre, yapılan çalışma akciğer hasarının daha geniş bir yaş grubunda ve hatta hastaneye yatması gerekmeyen hastalarda da meydana geldiğini gösteriyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/414276/koronavirusun-etkisi-3-ay-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.