Kılıçdaroğlu'ndan terörist cenazesi açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Hiçbir teröristin cenaze törenine asla ve asla hiçbir siyasi partinin yöneticisinin, milletvekilinin, il, ilçe başkanının katılmasını doğru bulmayız, doğru değildir. Benim milliyetçilik anlayışım vatanseverliktir." dedi.
aa:text:20201202:23090782
|
02 Aralık 2020, Çarşamba - 14:57
Kılıçdaroğlu'ndan terörist cenazesi açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri’de bir otelde muhtarlarla buluştuğu toplantıda konuştu. CHP lideri konuşmasına, kendisinden önce kürsüye çıkan Türkiye Muhtarlar Derneği Kayseri İl Başkanı Yakup Er'in, CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun Güneydoğu'da terörist cenazesine katıldığını, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın orduya yönelik sözlerinin maksadını aştığını belirttiği ifadelerini değerlendirerek başladı.

"Teröre karşı durmak bir insanlık görevidir"

Demokrasi açısından en temiz seçimlerin muhtarlık seçimleri olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, terörün kimden ve nereden gelirse gelsin bir insanlık suçu olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Bunu belki bin sefer söyledim, bin birinci kez söylüyorum. Terörün gerekçesi olmaz, teröre karşı durmak bir insanlık görevidir. Eğer insansanız, insanı seviyorsanız Allah'ın yarattığı en değerli varlık insan diyorsanız teröre karşı çıkacaksınız, bu hepimizin ortak görevi. Düşüncelerimiz, kimliklerimiz, inançlarımız, yaşam tarzlarımız farklı olabilir ancak hepimizin tek bir görevi vardır, teröre karşı durmaktır. Bundan kimsenin en ufak endişesi olmasın." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan fotomontaj savunması

Sezgin Tanrıkulu'nun Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin cenaze törenine katılmasının sosyal medyada fotomontajla terörist cenazesine katılmış gibi gösterildiğini savunan Kılıçdaroğlu, cenaze törenine tüm siyasi partilerden katılım olduğuna dikkati çekti.

"Terörist cenazesine katılmayı doğru bulmuyoruz"

Tanrıkulu'nun, Diyarbakır Baro Başkanlığı yaparken en açık şekilde terör örgütüne karşı açıklama yapan kişi olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Hiçbir teröristin cenaze törenine asla ve asla hiçbir siyasi partinin yöneticisinin, milletvekilinin, il, ilçe başkanının katılmasını doğru bulmayız, doğru değildir. Benim milliyetçilik anlayışım vatanseverliktir." ifadesini kullandı.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/416068/kilicdaroglundan-terorist-cenazesi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.