Murat Köse'den Mansur Yavaş'a ihale çıkışı

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki ihalelere yönelik tespitlerinin olduğunu ifade ederek "Her biriyle ilgili suç duyurusunda bulunacağız." dedi.
Ankara Masası
|
03 Aralık 2020, Perşembe - 11:51
Murat Köse'den Mansur Yavaş'a ihale çıkışı

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, AK Parti Ankara İl Başkanlığı basın toplantısında konuştu. Köse'nin gündeminde Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki ihaleler vardı.

"Bu kamuyu aldatmak değil mi?"

Kömür alımlarına değinen Köse, "Önce açık ihaleye çıkıyor. Bir firmada kalıyor ihale. Bu firma  45 milyon lira teklif veriyor. Sayın Yavaş da ihaleyi iptal ediyor. Sonra davetiye usulü ile ihale yapılıyor. Aynı miktardaki kömürü aynı firmaya bu sefer 61 milyona veriyor. Bunu nasıl beceriyor? Bu kamuyu aldatmak zarara uğratmak değil mi?" dedi. 

"Suç duyurusunda bulunacağız"

Ortaya çıkan durum için "yılan hikayesi" değerlendirmesinde bulunan Köse, ihalerle ilgili başka tespitlerinin de olduğunu ifade ederek her biriyle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

"Aradaki fark kime gitti"

Başka bir örnek vererek devam eden Köse, şunları söyledi: "Pandemi döneminde maske ihalesi yaptı sayın Yavaş. Bunlardan bir kaçı hariç tamamını davetiye usulü yapıldı. Bakıyoruz 1 kişiyi davet etmiş. Yayınlanan şartname var mı, yok. Kaç adet alım yapmış sayın Yavaş, belli değil. Peki neden davetiye ile 1 kişi çağırılıyor? Şimdi bakıyoruz bu firma tekstil firması değil, inşaat firması. Ankara’da hiç mi tekstil firması yok? Ve aradaki kar acaba kime gitti? Sayın Yavaş’a bunları açık açık soruyorum."


http://www.ankaramasasi.com/haber/417495/murat-koseden-mansur-yavasa-ihale-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.