Sincan Belediyesi'nden online belediyecilik

Büşra Bayrak
|
07 Nisan 2020, Salı - 16:21
Sincan Belediyesi'nden online belediyecilik

Sincan Belediyesi, e-Eksper ve  e-İskan uygulamalarını e-Belediye Hizmetleri altında kullanıma sundu.  

Sincan Belediyesi, insan odaklı hizmet ilkesinden hareketle akıllı şehircilik kapsamında Türkiye’nin öncü belediyelerinden biri olmayı hedefliyor.  2020 - 2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında e-Eksper ve e-İskan uygulamalarını www.sincan.bel.tr internet adresinden  e-Belediye Hizmetleri altında kullanıma sundu. Uygulamaların tamamlayıcısı niteliğinde ve Covid-19 salgını önlemi kapsamında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Servislerine uzaktan erişimi sağlayan Telegram İletişim Grupları oluşturuldu.

e-Eksper uygulaması kapsamında, yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi, enerji kimlik belgesi, mimari proje vb. belgelere uzaktan erişim sağlanıyor. Sincan ilçe sınırları içerisinde bulunan yapıların yapı kullanma izin belgelerinin mevcudiyeti ise e-İskân uygulaması üzerinden sorgulanabiliyor.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü servisleri için, mobil iletişim uygulaması olan “Telegram” üzerinden oluşturulan gruplar yapı denetim, proje ve müteahhit firmaları ile vatandaşların ilgili servislerle anlık ve uzaktan iletişim kurmasını sağlıyor. 

Akıllı şehircilik uygulamaları ile verilen hizmetlere erişimi fiziksel sınırların dışına çıkaran Sincan Belediyesi, vatandaşların hizmetlere uzaktan ve anında ulaşmasını sağlayarak Koronavirüs salgınının önlenmesine yardımcı oluyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/4179/sincan-belediyesinden-online-belediyecilik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.