Murat Köse, ABB'nin borç batağına sürüklendiğini söyledi

ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Mansur Yavaş'ın istediği kredilerin onaylanması durumunda ABB'nin 5 yılda önceki 25 yılın iki katı kadar borçlanacağını söyledi.
Ankara Masası
|
03 Aralık 2020, Perşembe - 19:14
Murat Köse, ABB'nin borç batağına sürüklendiğini söyledi
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse , AK Parti Ankara İl Başkanlığınca Ulucanlar Cezaevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, ABB 2021 yılı bütçesini ve performansını değerlendirdi.
Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Mansur Yavaş'ın istediği kredilerin onaylanması durumunda, görev yapacağını 5 yıl boyunca önceki 25 yılın 2 katı kadar borç yapacağını belirterek "Ankara Büyükşehir Belediyesi borç batağına doğru sürükleniyor" dedi.

"5 yılda iki katından fazla artırmış olacak "

Belediyenin istediği borç miktarlarına değinen Köse şunları söyledi;

"Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO ile birlikte 25 yılda toplam 3 milyar 250 milyon borç devretmiş. Bu rakam içinde ASKİ'nin borcu 418 milyon, EGO'nun borcu 391 milyon, ABB'nin borcu ise 2,5 milyar liradır. Peki 2019 seçimlerinden sonra Sayın Mansur Yavaş ABB'yi toplam 1 milyar 815 milyon lira borçlandırdı. Dikkatinizi çekmek isterim, bu borçlanmaların hepsi ABB'nin yeni borçlardır.
Bu yıl da bakıyoruz bütçeye, Ankara Büyükşehir Belediyesine 730 milyon ve ASKİ'ye 500 milyon borç istedi. Bunların toplamı 1 milyar 230 milyon. Yavaş, 2 senedir aldığı borçla toplam 3 milyar 45 milyon kredi kullandı. Yani Sayın Mansur Yavaş, ABB'de kendinden önceki 25 yıldaki borç miktarını, kendi görev yapacağı 5 yılda iki katından fazla artırmış olacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi borç batağına doğru sürükleniyor."
http://www.ankaramasasi.com/haber/419408/murat-kose-abbnin-borc-batagina-suruklendigini-soyledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.