Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya açıklaması

Ankara Masası
|
11 Temmuz 2020, Cumartesi - 17:03
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hedeflerimize ulaşana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Ayasofya' nın yeniden camiye döndürülmesi meselesi bu kararlılığın sonucudur. Milletimizin ne istediğine bakarak bu kararı aldık. Haklı yolumuzda yürümeyi sürdürecek büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasına devam edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantı ile katıldığı Botan Çayı Beğendik Köprüsü Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması vardı.

Türkiye'nin kararlı yürüyüşünün birilerini rahatsız ettiğini ifade eden Erdoğan, "İstiyorlar ki Türkiye hakkını aramasın kimseyle rekabete kalkışmasın. Bunların anlamadığı artık o eski Türkiye'nin geride kaldığıdır. Ülkelerinde İslam düşmanlığını önlemek için adım atmayanlar Türkiye'nin egemenlik haklarını kullanma iradesine saldırabiliyor." ifadesini kullandı.

"Hedeflerimize ulaşana kadar mücadeleye devam edeceğiz." açıklamasında bulunan Erdoğan, şu şekilde devam etti: Ayasofya'nın yeniden camiye döndürülmesi meselesi bu kararlılığın sonucudur. Kimin ne dediğine değil bizim hakkımızın ne olduğuna, milletimizin ne istediğine bakarak bu kararı aldık. Haklı yolumuzda yürümeyi sürdürecek büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasına devam edeceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/41956/cumhurbaskani-erdogandan-ayasofya-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.