Bakan Karaismailoğlu'nun paylaşımına beğeni yağdı!

Ankara Masası
|
11 Temmuz 2020, Cumartesi - 23:15
Bakan Karaismailoğlu'nun paylaşımına beğeni yağdı!
Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu sosyal medya hesabından Beğendik Köprüsü'nün fotoğrafını paylaşarak "eski Türkiye yeni Türkiye" notunu düştü.

Türkiye'nin en yüksek köprüsü olarak adlandırılan Beğendik Köprüsü açıldı. Botan Çayı üzerinde 1970’lerde ilk ihalesi yapılan ve çeşitli nedenlerden dolayı aksamalar yaşanması sonucu tamamlanamayan 450 metre uzunluktaki ve 165 metre yükseklikteki köprü, 2015 yılında yeniden ihale edildi ve 2020 yılında tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı törenle hizmete açılan Beğendik Köprüsü Van ile Siirt-Pervari arasındaki seyahat süresi 5 saatten 2 saate düştü.

BAKANDAN PAYLAŞIM Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sosyal medya hesabından Beğendik Köprüsü'nün fotoğrafını paylaştı. Eski köprünün olduğunu bölgeye dikkat çeken Karaismailoğlu "Botan Çayı üzerinde inşa ettiğimiz Beğendik Köprüsü... Hem mühendislik açıdan hem de bölge için çok kıymetli. Alttaki eski köprüyü görebiliyor musunuz? İşte, eski Türkiye ile yeni ve güçlü Türkiye’nin farkı." ifadelerini kullandı. https://twitter.com/akaraismailoglu/status/1282029547332960257
http://www.ankaramasasi.com/haber/42036/bakan-karaismailoglunun-paylasimina-begeni-yagdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.