Rusya’da koronavirüs koruyucu ekipmanlı soygun

Rusya’da filyasyon ekiplerinin kullandığı koruyucu kıyafeti giyen hırsızlar mücevher dükkanını soydu. Soygun sırasında Rusya Ulusal Marşı'nın çalınması dikkat çekti.
IHA-20201204AW182153
|
04 Aralık 2020, Cuma - 11:36
Rusya’da koronavirüs koruyucu ekipmanlı soygun

Rusya’ya bağlı Krasnodar bölgesindeki Beloreçensk şehrinde dün gerçekleştirilen soyguna ilişkin görüntüler, ülkede gündem oldu. Görüntülerde, filyasyon ekiplerinin kullandığı kişisel koruyucu kıyafetleri giyen 2 hırsızın mücevher dükkanına girdiği görülüyor. Hırsızlar daha sonra Rusya Ulusal Marşı çalan  hoparlörü dükkanın girişine bırakıyor. Hırsızlardan biri tezgahtar kadını biber gazıyla etkisiz hale getirirken, diğer hırsız da tezgahın arkasındaki mücevherleri ve paraları toplamaya başlıyor. Soygunu 55 saniyede tamamlayan hırsızlar ardından bölgeden uzaklaşıyor. Tezgahtar ise hırsızların kaçmasının ardından yerden kalkarak, polise haber vermek için telefona koşuyor. 

Kriminal uzmanlar olayı yorumladı

Rusya’da yaşanan ilginç hırsızlık olayının ardından polis, olay yerinde incelemelerde bulundu. Rusya Soruşturma Komitesi dedektifleri de görüntü ve delilleri incelemeye başladı. Soygunun maddi boyutu hakkında kamuoyuna herhangi bir bilgi verilmezken, soygun görüntülerinin internete düşmesinin ardından kriminal uzmanlar, hırsızlık anlarına dair detayları yorumladı.

Rusya Ulusal Marşı kafaları karıştırdı

Uzmanlar, soygunun pek çok mesaj barındırdığını ifade ederek, soygun esnasında Rusya Ulusal Marşı’nın çalmasının sisteme yönelik bir eleştiri olduğunu öne sürdü. Uzmanlar, soyguncuların dükkandan mücevher ve paralarla çıktığı sırada, marşın “Bizim şanlı anavatanımız, sen hep hür yaşa” kısmının çalmasının tesadüf olamayacağını belirterek, hırsızların soygun için daha önce prova yapmış olabileceğini savundu.

(İHA)


http://www.ankaramasasi.com/haber/420933/rusyada-koronavirus-koruyucu-ekipmanli-soygun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.