Murat Ercan: Hayvanlar üzerinden rant çeviriyorlar

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, sokak hayvanlarının bakımıyla ilgili kampanya başlatıp buradan rant sağlayanlar olduğunu ifade ederek "Bu çetelerin üzerine gidiyoruz" dedi.
Ankara Masası
|
04 Aralık 2020, Cuma - 15:54
Murat Ercan: Hayvanlar üzerinden rant çeviriyorlar
Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir binanın bodrumunda uygun olmayan koşullarda ticari amaçla yetiştirilen ve ses telleri alındığı iddia edilen 68 cins köpek gündemdeki yerini koruyor. Hayvan Hakları Koruma Kanunu'nun düzenlenmesine yönelik tartışmaları yeniden alevlendiren gelişme sonrası gözler belediyelerin can dostlar için hayata geçirdiği projelere çevrildi. 

"Bin hayvanı konuk ediyoruz"

CNN Türk ekranlarında canlı yayın konuğu olan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, hayvanlara yönelik çalışmalar hakkında konuştu. Polatlar Mahallesi civarında Ankara’ya örnek bir sistem kurduklarını ifade eden Ercan, "Bittiği zaman bin hayvanı orada konuk edebileceğiz. Burası hayvanları kapatan soyutlayan bir yer olmaktan çok uzak." dedi. Ercan, tesise yerleştirilecek hayvanların her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağını ve yaşamlarını en yüksek konforla sürdüreceklerini belirtti. 

"Rant çevirenler var"

Hayvansever adı altında bu işi suistimal edenlerin olduğunu vurgulayan Ercan, "

Kanuna uygun olmayan yerlerde yüzlerce hayvanı toplayan ve sosyal medya üzerinden de onların bakımıyla ilgili kampanyalar başlatarak rant çevirenler var. Bunlar kendilerini hayvansever oldukları için asla dokunulmaz olarak lansa ediyor. Bunlar hayvanlar üzerinden rant çeviren çeteler. Bunların üzerine gidiyoruz." şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/422437/murat-ercan-hayvanlar-uzerinden-rant-ceviriyorlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.