İHA merkezini gizlice görüntülediler

İstanbul Valiliği, İnsansız Hava Aracı(İHA) AR-GE Merkezini izinsiz görüntüleyen 2’si Rusya uyruklu 3 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
Ankara Masası
|
04 Aralık 2020, Cuma - 22:39
İHA merkezini gizlice görüntülediler

Azerbaycan’ın Dağlık-Karabağ operasyonunun ardından dünyada gündem olan Türk İHA'larının AR-GE Merkezi'nde esrarengiz bir olay yaşandı.

İstanbul Valiliği, merkezi izinsiz bir şekilde görüntüleyen 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Yakalanan kişilerden 2’sinin Rusya uyruklu olduğu ifade edildi.

“Soruşturma devam etmektedir”

Konuya ilişkin valilikten yapılan açıklamada "İlimizdeki İnsansız Hava Aracı(İHA) AR-GE Merkezinin bulunduğu ve fotoğraf/video çekiminin izne tabi olduğu bölgede, izinsiz görüntü çektikleri tespit edilen Rusya uyruklu I.M. ve A.P. ile Türk Vatandaşı A.Ç.K. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce 03.12.2020 Perşembe günü saat 10.30 sıralarında gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında başlatılan soruşturma devam etmektedir. Gözaltı süresi Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 3 gün uzatılmıştır." İfadeleri kullanıldı.

Olaya ilişkin soruşturma detaylarının daha sonra açıklanacağı ifade edildi.

Kimlikleri belli oldu

Aleksey Petruşko ile kameramanİvan Malışkin'ın gözaltına alınmasıyla ilgili Rus NTV kanalı yöneticileri; çalışanlarının İstanbul'da gözaltına alındığını belirterek ikiliden haber alamadıklarını açıklamışlardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/423833/iha-merkezini-gizlice-goruntulediler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.