Mansur Yavaş: Toplantının yapılmasını istemiyorlar

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AK Parti grubunun belediye meclisini terk etmesiyle ilgili olarak "Bu toplantının yapılmasını istemiyorlar ama hazırladığım sunumun Türkiye halkının duymasını sağlayacağımdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
Ankara Masası
|
07 Aralık 2020, Pazartesi - 12:56
Mansur Yavaş: Toplantının yapılmasını istemiyorlar
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AK Parti grubunun belediye meclisini terk etmesiyle ilgili konuştu.

Meclis'te verilen ara sonrası Ankaralılara hitap eden Yavaş, "Daha önce faaliyet raporunda aynısı yapıldı. Normalde saat 14.00’da başlayan toplantı ertesi gün sabah 07-08.00’de zor bitirildi. Oysa grup başkanvekilleri konuştuktan sonra iki üye söz alıp bitirilebilirdi. Yine aynı şekilde bütçe konuşmalarında bütün belediye başkanları bütçelerine ilişkin konuşmalarına rağmen sadece beni konuşturmamak için, sordukları sorulara benim cevaplarımı Ankara halkının durmaması için faaliyet raporunda yaptıkları gibi sabah 06.00’ya kadar sürdürmek istediler." dedi.





"Yalanlarının ortaya çıkmasından korkuyor"  

"Söyledikleri yalanların ortaya çıkmasından korkuyor olabilirler." diyen Yavaş, "Şimdiye kadar belediye meclisinde soru önergelerinin ve taleplerin hepsi gündeme başlamadan verildi. Şimdi ise gündem konuşulduktan sonra müdahale etmek istediler. Muhtemel bu toplantının yapılmasını istemiyorlar ama hazırladığım sunumun Türkiye halkının duymasını sağlayacağımdan kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.  



"Bunlar siyaseten ahlaki şeyler değil"

  Çoğunluğa dayanarak bir şeyler yapılmak istenebileceğini ancak bunun demokrasi olmadığını vurgulayan Yavaş, şu şekilde devam etti: "Herkes kendi yetkisini kullanır. Ben de kanunun ve belediye çalışma yönetmeliğinin bana verdiği yetkileri kullanıyorum. Ortaya anlaşılmaz şeyler koyup, bu ne oldu diye sorup arkasında da bunun cevabını almadan ortadan kaybolmak. Bunlar siyaseten ahlaki şeyler değil."  
http://www.ankaramasasi.com/haber/427618/mansur-yavas-toplantinin-yapilmasini-istemiyorlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.