Mansur Yavaş'tan Murat Köse'ye heykel yanıtı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin heykellere ayrılan bütçeye yönelik eleştirilerine Melih Gökçek dönemini hatırlatarak yanıt verdi.
Ankara Masası
|
07 Aralık 2020, Pazartesi - 14:34
Mansur Yavaş'tan Murat Köse'ye heykel yanıtı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin ABB'nin bütçe görüşmeleri sırında gündeme getirdiği iddialara yanıt verdi. Yavaş'ın gündeminde heykellere ayrılan bütçeye yönelik eleştiriler vardı. 

Melih Gökçek döneminde yapılan heykelleri ve güncel değerlerini paylaşan Yavaş, "Ne estetiği var da bunlara para verildi. Bunlar bizim önceliğimiz mi? Kimmiş heykel belediyeciliği yapan?" diye sordu.
Çubuk 1'deki ahşap çalışmalarının 20 yıldır belediye bünyesinde çalışan bir isim tarafından ücretsiz yapıldığına dikkat çeken Yavaş, sözlerinin devamında "Buna ses çıkarmadınız da, beş kuruş belediye maliyeti olmayan bir sanatkarımızın yaptıklarını mı söz ediyorsunuz?" diyerek Köse'ye seslendi. 

Kol saati heykelini hatırlattı

Gökçek döneminde Genelkurmay Başkanlığı kavşağına yapılan kol saati heykeline değinen Yavaş şu şekilde devam etti: Tahmin ediyorum bunu oraya koymasının bir sebebi vardır. Ama en iyi kendileri bilir. İnşallah bir gün ne demek istediğini, kol saatini neden oraya koyduğunu biri izah ettirir ona. 2013 tarihli faturası 360 bin lira. Bugünkü güncel değeri 1 milyon 569 bin lira. Çok istiyorsa bu kol saatini hepsini Mamak Belediyesi'ne hibe etmeye razıyım. Şimdi bizi suçlayan AK Parti Grup Başkanvekiline soruyorum: Heykel belediyeciliğini kim yapıyor. Kendileri yapınca mübah biz yapınca günah görüyorlar. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/427776/mansur-yavastan-murat-koseye-heykel-yaniti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.