Yükseköğretim Kurulu Kanun Teklifi TBMM’ye sunuldu

Ankara Masası
|
08 Nisan 2020, Çarşamba - 14:21
Yükseköğretim Kurulu Kanun Teklifi TBMM’ye sunuldu

Yükseköğretim Kurulu Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunuldu. Kanun teklifi vakıf üniversiteleri ve yükseköğretimle ilgili değişiklikleri kapsıyor.

AK Parti, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığı'na sundu. Kanun teklifi, 28 maddeden oluşuyor. Verilen teklifle vakıf üniversiteleri ve yükseköğretimle ilgili bazı alanları düzenleme konusunda ilgili kurumlara yetki verilmesi amaçlanıyor.

DOÇENTLİK SINAVI İHTİYACA GÖRE YAPILACAK

Düzenleme ile doçentlik sınavı ihtiyaca göre ikiden fazla sayıda yapılabilecek. Üniversitelerin ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından desteklenen projelerine finansman desteği verilebilecek.

ÖĞRETİM ELEMANLARI AYNI HAKLARA SAHİP OLACAK

Vakıf üniversitelerindeki öğretim elemanları devlet üniversitesindeki öğretim elemanları ile aynı özlük haklarına sahip olacak. Ankara Bilim Üniversitesi ve Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi isminde iki yeni vakıf üniversitesi kurulması öngörülüyor. Vakıf üniversitelerinin en az yüzde 15 burslu öğrenci alma zorunluluğu gelecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/4296/yuksekogretim-kurulu-kanun-teklifi-tbmmye-sunuldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.