Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya talimatı

Ankara Masası
|
14 Temmuz 2020, Salı - 08:36
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmaylarına "Ayasofya’nın tarihini korunması için çok titiz bir çalışma yürütülüyor. Siz de bu çalışmayı ve Ayasofya’nın bizim için önemini herkese anlatın. Doğruları anlatın" şeklinde talimat verdiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün yapılan AK Parti MKYK toplantısının ağırlıklı gündemi Ayasofya’nın ibadete açılması oldu. Hürriyet gazetesinin haberine göre; kurmayları Ayasofya ile ilgili kararlı duruşu dolayısıyla Erdoğan’a teşekkür etti. Bazı kurmaylar, 24 Temmuz’da Ayasofya’da olmak istediklerini iletti. Erdoğan, bu isteklere “Davetiyeye gerek yok. Ezan herkese davettir. Hep birlikte orada olacağız. Sizi de bekliyoruz” şeklinde karşılık verdi.

LİDERLERDEN TEŞEKKÜR

Erdoğan Ayasofya’nın ibadete açılmasının ardından kendisini çok sayıda liderin arayıp desteklerini ilettiğini anlattı. Erdoğan, bazı liderlerle yaptığı görüşmede, “Ayasofya’nın ibadete açılması Danıştay’ın kararıdır. Ayasofya sadece Müslümanlara açık bir ibadethane değil. Ayasofya’yı koruyacağız ve artık ücretsiz ziyaret edilebilecek. Bu insanlığın ortak mirası” sözlerini kullandığını anlattı.

DOĞRULARI ANLATIN

Erdoğan, “Ayasofya da Sultanahmet, Süleymaniye gibi herkes tarafından gezilebilecek. Fatih Sultan Mehmet aynı zamanda ortodoksların da lideriydi, hükümdarıydı. Bizde bir Rum Ortodoks Kilisesi var. Ayasofya zaten cami idi, müzeye çevrilmişti, şimdi tekrar cami oldu. Tarihi yapı korunacak. Ayasofya’nın tüm özellikleri korunacak” değerlendirmesini yaptı. Erdoğan kurmaylarına ise, “Ayasofya’nın tarihini korunması için çok titiz bir çalışma yürütülüyor. Siz de bu çalışmayı ve Ayasofya’nın bizim için önemini herkese anlatın. Doğruları anlatın” talimatı verdi.

AYASOFYA’YA BİLİM KURULU

Toplantıda Erdoğan, Ayasofya’nın tarihi mirasının korunması için, Cumhurbaşkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı öğretim üyeleri ve tarihçilerden oluşan Bilim Kurulu’nun kurulduğu ve bu kurulun çok titiz çalıştığı bilgisini verdi. Ayasofya’da ibadet anında mozaik ve fresklerin maskeleyici bir sistem ile kapatılacağı, bu çalışmanın Bilim Kurulu’nca yürütüldüğü aktarıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/42987/cumhurbaskani-erdogandan-ayasofya-talimati
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.