Ankara’da 14 katlı binada yangın paniği

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde site içerisindeki bulunan 14 katlı binanın 12. katında çıkan yangın paniğe neden oldu.
IHA-20201209AW185891
|
09 Aralık 2020, Çarşamba - 04:22
Ankara’da 14 katlı binada yangın paniği

Yenimahalle ilçesine bağlı Yeni Batı Mahallesi'nde bulunan Başakşehir Konutları'ndaki 14 katlı binanın 12. katında saat 01.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. 56 dairenin bulunduğu binada yaşayan vatandaşlar polis ekiplerinin “Binayı yangın merdivenlerini kullanarak tahliye edin” anonsuyla çıkartıldı. Bazı vatandaşların evcil hayvanlarını da yanına aldığı görüldü. 

“Kendim çıktım ama hamile eşimi çıkarmak için geri döndüm”

Evi yanan Özkan S., olay sırasında banyoda olduğunu ve bir anda dumanların daireyi sardığını kendisinin de yangın tüpünü çalıştıramadığını belirterek, “Hamile eşimi almak için tekrar daireye girdiğimde dumandan etkilendim” dedi.

“Yangın merdivenlerine kendimizi zor attık”

Yanan dairenin karşısındaki evde oturan Mustafa Pektaş, yangın sırasında evde 4 kişi olduklarını ve 11 yaşındaki kızının 'Evde duman var' diyerek kendilerini uyandırdığını söyledi. Pektaş, “Biz daireden çıktığımızda içeriye çok fazla duman ve ısı geldi. İçeride mahsur kalanları uyarmamız mümkün değildi. Etrafta göz gözü görmüyordu. Yangın merdivenlerine kendimizi zor attık. Hiç kimseyi uyaramadık. İçeride 2 kişi yaşıyordu” ifadelerini kullandı. 

Yangını karşı binadan gördüğünü söyleyen bir kişi de, “Bir anda alevler parladı. Hemen itfaiyeye haber verdik. Şu anda itfaiye ekipleri müdahale ediyor” şeklinde konuştu.

Polis, olaya ilişkin inceleme başlatırken yangının çıkış nedeni itfaiye ekiplerinin raporunun ardından belli olacak.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/430721/ankarada-14-katli-binada-yangin-panigi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.