Pfizer-BioNTech aşılarının ilk sevkiyatı İsrail’e ulaştı

İsrail, ABD’li ilaç firması Pfizer ve Alman BioNTech tarafından koronavirüse karşı geliştirilen aşının ilk sevkiyatını teslim aldı.
IHA-20201209AW186146
|
09 Aralık 2020, Çarşamba - 12:07
Pfizer-BioNTech aşılarının ilk sevkiyatı İsrail’e ulaştı
Koronavirüs salgınına karşı geliştirilen aşıların kabul görmesiyle sevkiyatlarına başlandı. İngiltere’de ABD’li ilaç firması Pfizer ve Alman BioNTech tarafından geliştirilen aşının yaygın kullanıma geçilmesinin ardından İsrail aşıların ilk sevkiyatını teslim aldı. Aşıları taşıyan kargo uçağı, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Tel Aviv’in Ben Gurion Havalimanı’na iniş yaptı.Uçağın karşılanması için düzenlenen törene İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Sağlık Bakanı Yuli Edelstein de katıldı. 

"Aşılanacak ilk kişilerden olacağım"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Benim için en önemli olan İsrail’in aşı alması. Koronavirüs aşısına güveniyorum. İsrail’de aşılanacak ilk kişilerden biri olacağım. İsrail yeterince aşı alacak“ dedi.

"Koronavirüs önlemlerinin uygulamasında fayda var"  

İsrail Sağlık Bakanı Yuli Edelstein ise koronavirüs mücadelesinde katılan sağlık çalışanlara teşekkür ederek yakında aşıyı alacaklarını söyledi. Edelstein, “Aşıların dağıtımının denetimini yapacağız. Salgının sonunu yakında göreceğiz. Yine de koronavirüs önlemlerinin uygulamasında fayda var” ifadelerini kullandı.

Ülkeye gelen koronavirüs aşıları İsrail merkezli ilaç şirketi Teva’ya yönlendirilecek. Öte yandan, İsrail geçen ay 8 milyon aşı dozu sipariş etmişti.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/431084/pfizer-biontech-asilarinin-ilk-sevkiyati-israile-ulasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.