Bakan Koca pozitif vaka sayısını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye genelinde koronavirüs vaka sayısının 1,5 milyonu aştığını, yoğun bakımlarda ciddi yük olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
09 Aralık 2020, Çarşamba - 19:28
Bakan Koca pozitif vaka sayısını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Koca, vaka sayısının 5 kat, vefat oranlarının ise yüzde 55 arttıdığını duyurdu.

Bakan Koca ayrıca Türkiye genelinde vaka sayısının 1,5 milyonu aştığını söyledi.

Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ülkemizde sınırlarımızı kapatma dahi aldığımız önlemlerle ülkemize girişi geciktirmiş olsak da, bu seyirden kurtulabilmiş değiliz.

"Durumu yakından takip ediyoruz"

"Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son birkaç ayda hızlı bir artışla yüz yüze geldik. Test kapasitemizi artırdık. Bugün itibariyle toplam yapılan test sayısı 20 milyonu buldu. Pozitif vaka sayımız 1,5 milyonu aştı.

"Ülkemizde şu anda bundan önceki zirve olan nisan ayına göre günlük vaka sayısında 5 kattan fazla, vefatlarda yüzde 55 artış bulunmaktadır. Durumu kritik olan illerden başlayarak yetkililerle her gün online görüşüyor ve durumu yakından takip ediyoruz. Bu illerin kurulları vasıtasıyla gerekli ek tedbirlerin alınmasını sağlıyoruz.

"Birçok ilimizde artış kontrol altında"

Sağlık çalışanlarımızın nasıl bir yükün altında olduğunu biliyorsunuz, görüyorsunuz. Hastanelerimiz ve sağlık çalışanlarımız gittikçe artan bir yükü göğüslemenin çabası içinde. Ülke genelinde yatan hasta sayılarımız artmakla birlikte, bazı illerimizde bu daha belirgin. Birçok ilimizde artış kontrolü sağlanmış olsa da, en ufak bir gevşemeye tahammülümüzün olmadığını belirtmek isterim.

Artış olan iller

"Hatay, Adana, Samsun, Antalya, Mersin ve Ordu'da vaka sayılarımız artmaya devam ediyor. Hastanelerimiz, yoğun bakımlarımız ciddi yük altında. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Sivas, Maraş ve Gaziantep'te vaka artışı düşmeye başladı. Bu durum polikliniklere yansıdı.

Tedbirler ertelenemez hale geldi

"Bu durum karşısında daha sıkı tedbirler kaçınılmaz olmuştur. Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda mesai saatlerinin kısaltılması, sokağa çıkma kısıtlamaları gibi tedbirlerin uygulanması ertelenemez hale geldi.

"Ülke olarak birlikte hareket etmemiz, zorunlu kısıtlamalara gönüllü kısıtlamaları da ekleyerek bulaşma hızını düşürmemiz mümkün olacaktır. Gerek bakanlığımız, gerek bilim insanlarımız toplumu bilgilendirmektedir.

Vatandaşlarımız kısıtlamalara destek verdi

"Soğuk iklim şartlarının hakim olduğu bu dönemde kapalı ortamda bulunmanın zorunluluğu artıyor. Kapalı alanlar bulaşması kaçınılmaz kılmaktadır. Etkili korumanın sadece kendimize karşı değil, içinde bulunduğumuz topluma ve özellikle hayatlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarımıza karşı sorumluluğumuz olduğunu ifade etmek isterim.

"Sokağa çıkma kısıtlamasına vatandaşlarımızın büyük destek verdiğini gözlemledik. Kısıtlamaların uygulanmasına destek veren kolluk kuvvetlerimize, yerel yöneticilerimize teşekkür ediyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/431652/bakan-koca-pozitif-vaka-sayisini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.