Yaşar Neslihanoğlu'ndan Murat Köse'ye cevap

ABB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Murat Köse'nin iddialarına cevap verdi.
Ankara Masası
|
09 Aralık 2020, Çarşamba - 20:54
Yaşar Neslihanoğlu'ndan Murat Köse'ye cevap

Ankara Büyükşehir Belediyesinde(ABB) Aralık ayı 2. birleşim oturumunda AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse  "10 milyar nerede?", "Meclis üyeleri imarda dolaşıyor" ifadelerini kullandı.

Murat Köse'nin iddialarına CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Neslihanoğlu cevap verdi.

"Ne demek bu paralar nerede"

Belediyenin tüm harcamalarının kayıt altına alındığını ifade eden Neslihanoğlu, "Şimdi bu kabile belediyeciliği ya da işte bu on milyarın hesabını verin. Sayın Başkanım biz burada bilmem ne köyündeki  Nevşehir'in, Kozaklı'nın, Kanlıca Köyündeki benim köyüm bakkal hacının defteri değil burası . Burada ne harcanıyorsa buranın Sayıştay Denetçileri var. Siz de belediye başkanısınız bizim orada hala Sayıştay Denetçileri Yenimahalle'de her gün mesaiye gelir gibi geliyorlar. Burada Ankara Büyükşehir Belediyesinde de öyle. Bu paraların hepsi denetimden geçiyor ne demek bu paralar nerede. Böyle bir ifadeyi kullanmanız bile beni şaşırtıyor. Burada bütçe hazırlanıyor, faaliyet kitapçıkları var, bunların hepsini siz görüyorsunuz, burada görüyorsunuz. Yani şimdi ne yaptık 15 gün önceki 30 gün önceki faaliyet raporundaki konuşmayı yok şu kadar asfalt bu kadar siz söylemekten yorulmadınız ama ben aynı şeyleri size cevap vermekten yoruldum." diye cevap verdi.

"Meclis'i zan altında bırakıyorsunuz" 

İmarda dolaşan Meclis üyeleriyle ilgili yargıya başvurulması gerektiğini belirten Neslihanoğlu "Sayın Başkanım bir değiştirelim tekrar etmeyelim ezberci ezberci bir öğrenci gibi davranıyorsunuz olmaz biraz ufku açalım ezberlemiş gibi olmaz ben farklı şeylere cevap vermek istiyorum, farklı şeyler. Şimdi, yolsuzluklarla ilgili, davalarla ilgili. Şimdi burada mahkemeye, yargıya intikal eden dosyalar var tabi ki, sizde bunu burada dile getirdiniz, madem öyle yargıya intikal eden o dosyalarla ilgili, hem o dosyalarla ilgili, hem de bizim dönemimiz de varsa ben bunu açıkça söylüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Başkan Vekili olarak bizim dönemimizde de bu tarz işler karışan bürokrat vs. bir şey varsa gelin hep birlikte peşine düşelim hem geçmişi hem şimdiyi sorgulayalım Yargı'da müdahil olalım. Ben buna varım Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına buna varım. Ama burada çıkıp farklı bir konuşma olmaz. Şimdi burada imarda dolaşan Meclis üyeleri bilmem ne arkadaş daha biz bir buçuk sene oldu ya bu işleri daha bilmiyoruz ki öğrenemedik de ya yani sizin aklınızda o varsa ben bunu ne yapayım  bir buçuk senede imar katında imar dosyasında ne takip edilir. Yani komisyon toplantısı Komisyon Başkanımız yanımızda, Komisyon Başkanımız yanımızda gelen imar konularına bir bakın bak biliyor hepsini hangi rantsal bir olayın peşine düşmüş  burdaki bütün gruplardaki, bütün gruplardaki sadece ben CHP ve İYİ Parti'yi kast etmiyorum AK Parti ve MHP'deki arkadaşlarda dahil bunu söylüyorum. Hangi arkadaş hangi işin peşine düşmüş bunlar bunlar bütün Meclis'i zan altında bırakıyorsunuz. Sayın Başkanım hem kendi grubunuzu hem diğer grupları. Bunu bunları konuşurken buna gör dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum. " dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/431727/yasar-neslihanoglundan-murat-koseye-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.