Diyarbakır’da çocuk kaçırma girişimi

Diyarbakır’da iki şahıs, 3 yaşındaki bir kız çocuğunu kaçırmaya çalışırken mahalleliye yakalandı. Mahallelinin linç girişiminde bulunduğu şahıslar polis ekiplerince gözaltına alındı.
IHA-20201210AW187466
|
10 Aralık 2020, Perşembe - 16:15
Diyarbakır’da çocuk kaçırma girişimi

Olay, Sur ilçesi Lalebey Ana Sokak'ta öğle saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre 3 yaşındaki N.İ., evinin kapısının önünde otururken iki şahıs tarafından kaçırılmaya çalışıldı.

Mahalledeki çocuklar durumu N.İ.’nin ailesine bildirdi. N.İ.’nin ailesi ve mahalleliler bisikletle kaçan şahısların peşine düştü. İki sokak ilerleyen şahıslar, Meryem Ana Kilisesi önünde önleri kesilerek durduruldu. Mahalleli şahısları linç etmek istedi. Şahıslardan biri kaçarken diğeri de kiliseye sığındı.

"Hepimiz dövmeye çalıştık"

Olayı görüp çocuğun ailesine haber veren Rojbin Menteş, çarşıya doğru gittiği sırada bir adamın bisiklet ile N.İ.’yi götürdüğünü gördüğünü söyledi. Menteş, "Yüzü yanıktı, yaşlıydı. çağırdım daha da hızlanmaya başladı. Direkt gidip annesine söyledim. Annesiyle gittik kızı almaya. Bir tane adam da bisikletle arka taraftan gidiyordu. Adamı düşürdüler biz hepimiz onu dövmeye çalıştık. Polisler de izin vermedi" dedi. 

Polis ekiplerince gözaltına alınan zanlılar, zırhlı araçlara bindirilerek karakola götürüldü. Olayla ilgili geniş çapta inceleme başlatıldı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/432506/diyarbakirda-cocuk-kacirma-girisimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.