Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karabağ konusu üzerinden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyaseti öğrenememiş, devlet yönetimini de anlamamış." dedi.
Ankara Masası
|
10 Aralık 2020, Perşembe - 17:35
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi. Fransa Meclisi'nin Karabağ kararı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a tepki gösterdi.

"Barışın güvercinleri olmak istiyoruz"

"Ermenistan'a kapılarımızı kapatalım diye bir derdimiz yok." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çünkü biz barışın güvercinleri olmak istiyoruz. Kaldı ki Ermenistan halkına da bir kinimiz yok. Benim ülkemde 100 bini aşın Ermeni vatandaşı var. Bunların içinde vatandaşlık hakkını elde edeni var, elde etmeyeni var. Onları dahi ülkemizde misafir ediyoruz. Maksat özellikle bu barışı hakim kılmak." ifadelerini kullandı.

"Bana kızacak ama..."

Bu noktada liderliklerin çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Kalkıp da Karabağ'ı kendi meclisinde geçirdiğin bir kararla "Burası artık devlettir ve biz burayı bu şekilde tanıdık" deme hakkına sahip değilsin. Bunu Paşinyan bile kabul etmiyor. Sen kalkıyorsun, Macron olarak bunu getirip meclisinden geçiriyorsun. Belli ki daha siyaseti öğrenememiş, devlet yönetimini de anlamamış. Yarın bana kızacak, belki bu akşam kızacak. O ayrı mesele ama biz hakkı söylemek sorundayız. Bunu söylemezsek görevimizi yapmış olmayız." şeklinde konuştu.
http://www.ankaramasasi.com/haber/432646/cumhurbaskani-erdogandan-macrona-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.