Tuncer Kaplan'dan Mansur Yavaş'ın sözlerine cevap

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Mansur Yavaş'ın belediyesi hakkındaki sözlerine cevap verdi.
Ankara Masası
|
10 Aralık 2020, Perşembe - 19:28
Tuncer Kaplan'dan Mansur Yavaş'ın sözlerine cevap

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında eleştirdiği Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, ABB Meclis toplantısında bir konuşma yaptı.

"Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar yapılan hizmetlerin hepsini katlar"

Mansur Yavaş’ın ‘Beypazarı Belediyesi nasıl Mamak Belediyesinden yardım istiyor kendi bütçeleri yok mu?’ sözlerine cevap veren Tuncer Kaplan “O gün ben baktım gördüm ki Beypazarı Belediyesi olarak sanki hiçbir şey yapmamışız gibi hiçbir şey olmamış gibi durum söz konusu oldu. Emin olun ki arkadaşlar bunu bütün içtenliğimle ve samimiyetimle söylüyorum 2014’ten 2020’ye kadar yapmış olduğumuz hizmetler Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar yapılan hizmetlerin hepsini katlar. Mesela yepyeni bir kütüphane yapıyorum 2 bin metre karelik belediye başkanı arkadaşımız olup da kütüphane yapan var mı? Ben yapıyorum. Yani hizmetlerimiz faaliyetlerimiz noktasında eğitimimiz üniversiteye yapılan hizmetler noktasında diğer hizmetler noktasında olsun emin olun ki o kadar çok hizmetler yapıyoruz o kadar çok faaliyetlerde bulunuyoruz ki bunu sayın başkanında isteği üzerine bilgilendirmek durumunda kaldım.” dedi.

"Özel gayretler sarf ettik"

Beypazarı’nın UNESCo listesine girmek için çok çaba sarf ettiklerini belirten Kaplan “UNESCO ile alakalı bir konu geçti. UNESCO’ya 2016 yılında biz özel uğraşlarımızla müracaat ettik özel çalışmalarla, Beypazarımız UNESCO’nun geçici listesine dahil oldular. Bunlar hepimizin kazanımları hepimizin ortak kazanımları bizi mutlu eden dolayısıyla Beypazarlı’yı dolayısıyla başkanımızı mutlu eden konular olduğunu biliyorum.” diye konuştu.

"Bizim ana gelirimiz tarım"

Tuncer Kaplan, Beypazarı’nın en geçim kaynağının tarım olduğunun altını çizerek “İfade etmek istediğim konu şu; Beypazarını biliyorsunuz ki sayın başkan turizmi, tanıtımı noktasında çok büyük gayretler çok büyük hizmetler yapmıştır. Bunu her defasında taktir etmişimdir. Kıymetli arkadaşlarım size bir şey soracağım Beypazarı’nın turizminden geliri yüzde olarak oran olarak nedir?  Yüzde 5’tir. Bizim ana gelirimiz tarımdır. Tarımda Türkiye’ye örnek bir ilçeyiz. Aysberg, yeşil soğan, ıspanak, havuç noktasında Türkiye ihtiyacının yüzde 60'larını yüzde 70'lerini karşılarız. Geldiğimiz nokta şudur ki turizm eyvallah çok çok önemli ama olmazsa olmazımız tarım üretim. Bu konuda da ben bilgilendirme yapma gereği hissettim.” Şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/433007/tuncer-kaplandan-mansur-yavasin-sozlerine-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.