ABD'den Türkiye'ye yaptırım hazırlığı

Reuters'un ABD'li 4 kaynağına dayandırdığı habere göre, S-400 kriziyle ilgili ABD, Türkiye'ye yönelik yaptırım kararını açıklamaya hazırlanıyor.
Ankara Masası
|
10 Aralık 2020, Perşembe - 22:33
ABD'den Türkiye'ye yaptırım hazırlığı

Amerika Birleşik Devletileri’nin, Türkiye’nin Rus Yapımı S-400  hava savunma sistemini aktif hale getirmesi nedeniyle yaptırım hazırlığında olduğu iddia edildi.

Reuters ajansının ABD’li dört kaynağına dayandırdı habere göre , yaptırım kararları çok kısa süre açıklanacak. Yaptırımların Türkiye Savunma Sanayii Başkanlığı'nı ve Başkanı İsmail Demir'i hedef alacağı ifade edildi.

'İlişkiler karmaşıklaşacak'

Yaptırım kararının yarın açıklanacağı ifade edilirken, haberde, 'böyle bir adımın uzun süredir beklendiği', 'Ankara'yı öfkelendirmesinin ve seçilmiş başkan Joe Biden'ın müstakbel yönetimiyle ilişkileri ciddi biçimde karmaşıklaştırmasının muhtemel olduğu' yorumu yapıldı.

Haberde ABD Dışişleri Bakanlığı'nın mevcut planının kapsamını daraltma veya genişletme olasılığının bulunduğu belirtilse de, ismi açıklanmayan kaynaklar 'Türkiye'nin rota değiştirmesini uzun süre bekledikten sonra ABD'nin harekete geçmeye artık hazır olduğunu' söyledi.

Yaptırım kararını Trump veto etmişti

Türkiye'ye yönelik S-400 yaptırımlarını da içeren savunma bütçesi, ABD Temsilciler Meclisi'nde ezici çoğunlukla kabul edildi. Tasarı Senato'dan da üçte ikilik çoğunluk ile geçerse, ABD Başkanı Trump'ın veto hakkı düşüyor.
http://www.ankaramasasi.com/haber/433392/abdden-turkiyeye-yaptirim-hazirligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.