Hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı başladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ikinci kez uygulanacak 56 saatlik sokağa çıkma yasağı başladı. Yasak pazartesi 05.00'te bitecek.
Ankara Masası
|
11 Aralık 2020, Cuma - 20:35
Hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı başladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı sokağa çıkma yasağı başladı.
Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan sokağa çıkma yasağı pazartesi günü saat 05.00'te bitecek.


Marketler kaça kadar açık olacak?

Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

Fırınlara gidilebilinecek mi?

Kısıtlama sürecinde (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) yürüme mesafesindeki fırına gidilebilecek.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacak. 

Paket servis devam edecek 

Lokanta ve restoran tarzı iş yerleri paket servis haricinde hizmet veremeyecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecek.

Kuryeler çalışacak


Genelgede ''Ürün ve/veya malzemelerin nakliyesinde ya da lojistiğinde (kargo dahil), yurt içi ve yurt dışı taşımacılık, depolama ve ilgili faaliyetler kapsamında görevli olanlar istisna kapsamındadır" denildi.

Zorunlu haller


Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,

Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi)

Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler),
http://www.ankaramasasi.com/haber/438351/hafta-sonu-uygulanacak-sokaga-cikma-yasagi-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.