Koronavirüs hangi organları etkiliyor?

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüsün en çok kalp, beyin, mide ve bağırsağı etkilediğini belirtirken, virüsün ulaşmadığı etkilemediği bölge yok dedi.
Ankara Masası
|
12 Aralık 2020, Cumartesi - 00:23
Koronavirüs hangi organları etkiliyor?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, konuk olduğu bir programda koronavirüs salgınına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Salgını durduracak başka bir silah yok"

Koroavirüs salgına karşı silahımızın aşı olduğun belirten Prof. Dr. Özlü, "Aşıdan başka bu salgını durduracak başka bir silah yok. Aşıdan zarar görebilir miyim? endişesi duyan vatandaşların endişelerini makul karşılıyorum. Akılcı olan aşı yaptırmak" ifadelerini kullandı.

"Güvenli bir aşı"

Türkiye'nin aldığı aşının güvenli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Ben ilk fırsatta aşımı yaptıracağım ve sevdiklerimin de aşılanması için destekleyeceğim. Türkiye'nin aldığı aşı güvenli bir aşı. Bu aşı eskiden beri kullanılan bir yöntemle üretilen güvenli bir aşı. Tabi zorlama yok herkes kendi kararını verecek" dedi.

"Ulaşmadığı etkilemediği bölge yok"

Prof. Dr. Özlü, "Tutmadığı organlar yok, kalp damar sistemini, beyni, mide, bağırsak, sindirim sistemimizi, üreme sistemlerini, cilt ve tırnakları, aşağı yukarı ulaşmadığı ve etkilemediği bölge yok" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/438732/koronavirus-hangi-organlari-etkiliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.