ABD'nin yaptırımları kaldırma şartları!

ABD, Savunma Bütçesinin Senato'dan geçmesinin ardından uygulanması muhtemel yaptırımların kaldırılması için bazı şartları sıraladı.
Ankara Masası
|
12 Aralık 2020, Cumartesi - 12:42
ABD'nin yaptırımları kaldırma şartları!
Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa Tasarısı (NDAA) ABD Senatosu'nda kabul edilmesinin ardından ABD, Türkiye'ye Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemiyle ilgili yaptırım uygulamaya hazırlanıyor.

30 gün içinde uygulansın

Senato, ABD Hasımlarına Yaptırım Yoluyla Mücadele Yasası (CAATSA) kapsamında Rusya ile önemli bir işlem olarak kabul edildiği ve NDAA'nın yasalaşmasından sonra 30 gün içinde Türkiye'de S-400 alımına müdahil olanlara CAATSA yaptırımlarının uygulanmasını talep etti.

ABD şartlarını sıraladı

Başkan Donald Trump'ın veto hakkının bulunmadığı yaptırım kararlarının kaldırılması için ABD cephesi şu şartları sıraladı;

"Başkan yaptırım uyguladıktan sonra 1 yıl içinde Kongrenin gerekli komitelerine, Türkiye'nin veya yaptırım uygulanan kişilerin artık S-400'leri veya bunların yerine herhangi bir Rus sistemini uhdesinde bulundurmadığını, Türk topraklarında Rus hükümeti veya şirketleri adına herhangi bir Rusya vatandaşının S-400'leri çalıştırmadığını teyit ettikten sonra; Türkiye'den Türk Hükümetinin veya hükümet adına başka bir tarafın S-400 veya onun yerini alabilecek bir sistemi tekrar edinmek için CAATSA'nın 231'inci bölümünün kapsamına girecek herhangi bir faaliyete girmeyeceğine dair taahhüt aldıktan sonra yaptırımları kaldırabilir."

Ayrıca tasarının 159. bölümünde ise tasarının yasalaşmasından sonra 15 gün içerisinde Türk şirketlerinin yerine F-35 için parça üretecek ortakların tespit edilmesi ve gerekli işlemlerin başlatılması istendi.
http://www.ankaramasasi.com/haber/438990/abdnin-yaptirimlari-kaldirma-sartlari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.