Ankara Emniyet'inden vatandaşa soru

Ankara Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya hesabından bir trafik levhası yayınlayarak vatandaşın bilgisini ölçtü.
Ankara Masası
|
12 Aralık 2020, Cumartesi - 14:06
Ankara Emniyet'inden vatandaşa soru
Ankara Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya hesabından vatandaşı bilgisini ölçmek için bir trafik levhasının anlamını sordu.

Yapılan paylaşımda "Düzenli bir trafik akışını sağlamanın en önemli noktası trafik işaretlerine uymaktan geçer. Peki seyir halinde karşımıza sıklıkla çıkan bu trafik levhasının anlamını biliyor musunuz?" ifadeleri yer aldı.


Gevşek Şev levhası ne anlama gelir?

Yarma şevinden taşıt yolu üzerine taş ve kaya yuvarlanabileceğini ve/veya kaplama üzerinde taş ve kaya olabileceğini gösterir. Sürücülerin bu işaret ile belirtilen kesime yaklaşırken yavaşlamaları ancak bu kesimde durmamaları ve park etmemeleri gerektiğini bildirir. Gevşek Şev Levhası T-10 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir. Karayolları Genel Müdürlüğü levha standardında 60, 75 ve 90 cm eşkenar üçgen ölçülerindedir. Karanlıkta kolay fark edilmesi için reflektif malzemeden üretilir.

Gevşek Şev Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. Omega direğe uygun olarak delikleri açılmıştır. Uzun yıllar zorlu hava koşullarına dayanır ve renklerini kaybetmez. UV ışınlarına mukavemetlidir. Reflektif özelliği sayesinde karanlıkta kolay fark edilir. Kazaları azaltır. Gündüz ve gece yol güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olur.

http://www.ankaramasasi.com/haber/439152/ankara-emniyetinden-vatandasa-soru
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.