Mevlüt Çavuşoğlu'ndan yaptırımlarla ilgili açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptırım kararıyla ilgili "Milli meselemiz, onur bir duruş gösteriyoruz. Yaptırım kararını elimizin tersiyle ittik." dedi.
Ankara Masası
|
14 Aralık 2020, Pazartesi - 23:02
Mevlüt Çavuşoğlu'ndan yaptırımlarla ilgili açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde bir konuşma gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu, ABD'den gelen yaptırım kararına karşı onur bir duruş sergilendiğini belirterek "Yaptırım kararını elimizin tersiyle ittik" dedi.

"Vazgeçmemiz söz konusu olamaz"

Doğu Akdeniz'deki haklardan vazgeçmenin söz konusu olmadığını ifade eden Çavuşoğlu "Bugün Türkiye olmadan veya Türkiye’ye rağmen Suriye, Libya, Doğu Akdeniz, Kafkaslar, Afganistan ve Irak gibi dosyalarda adım atılamıyorsa bu aktif dış politikanın sonucudur. Doğu Akdeniz'deki hak ve menfaatlerimizden, bize yaptırım gelecek diye veya AB eleştirecek diye vazgeçmemiz söz konusu olamaz." dedi.

"Sahada her zaman barışı ve adaleti sağladık"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Biz önce her zaman masadan ve diyalogdan yana olduk. Bundan sonra da böyle olmaya devam edeceğiz. Çıkarlarımız neredeyse oraya gittik. Ülkemizin, milletimizin çıkarlarını korumak için çalıştık ancak sahada da her zaman barışı ve adaleti sağladık." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin arabuluculukta bir dünya markası olduğunu söyledi.

"Doğu Akdeniz'de rotaları da kolları da biz büküyoruz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün kimse Türkiye'nin kolunu bükmeye çalışamaz, tam tersi bize doğrultulan Doğu Akdeniz'de rotaları da kolları da biz büküyoruz. Bundan emin olun." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/443305/mevlut-cavusoglundan-yaptirimlarla-ilgili-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.