743 araç şehre alınmadı

Ankara Masası
|
09 Nisan 2020, Perşembe - 16:20
743 araç şehre alınmadı

Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Koronavirüsü tedbirleri kapsamında yaptığı çalışmalarda iller arası seyahat etme şartlarını taşımayan 743 aracı şehre almadı.

Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Koronavirüsü tedbirleri kapsamında yaptığı çalışmalarda Polatlı-Eskişehir karayolunda 743 aracı iller arası seyahat etme şartlarını taşımadığı gerekçesiyle şehre almadı.

Koronavirsünün yol açtığı salgının yayılmasını önlemek amacıyla İl İdaresi Kanunu ve Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan tedbirler çerçevesinde, Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri,  4 Nisan tarihinde Polatlı-Eskişehir karayolu üzerindeki kontrol notasında uygulama ve yol kontrollerine başladı.

Koronavirüs nedeniyle ilçe merkezi ile uygulama noktalarındaki 5 günlük çalışmalarıyla ilgili yazılı açıklama yapan Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü,  şu açıklamalarda bulundu:

“Uygulama noktalarımızda 32.765 özel ve ticari araç ile bu araçlar içerisinde bulunan 47.266 şahıs kontrol edilmiştir. 743 araç iller arası seyahat etme şartlarını taşımadığından kontrol noktalarından geçirilmemiştir. Polatlı merkezinde İlçe Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince yapılan denetimlerde, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağını ihlal eden 106 şahsa idari yaptırım uygulanmıştır. Açık ve kapalı alanlar ile toplu taşıma araçlarında sosyal mesafe kuralına ve maske takma kuralına uymayan 87 şahsa idari yaptırım uygulanmıştır. Salgın ile mücadele kapsamında İl İdaresi Kanunu ve Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar ve uygulamaya konulan tedbirler Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce 24 saat esasına göre kesintisiz ve kararlılıkla sürdürülmektedir.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/4505/743-arac-sehre-alinmadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.