EGO Genel Müdürlüğü 78 yaşında

​EGO Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında 78. yaşını kutladı. Kutlamada konuşan EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, 282 otobüsün alımının bu sene içinde tamamlanacağını söyledi.
Ankara Masası
|
16 Aralık 2020, Çarşamba - 18:25
EGO Genel Müdürlüğü 78 yaşında
EGO Genel Müdürlüğü 78. yaşını kutladı.

Büyükşehir Belediyesi binasında gerçekleşen kutlamalara pandemi önlemleri nedeniyle EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş ile üst düzey bürokratlar ve sınırlı sayıda misafir katıldı.

Mini bir konserin verildiği kutlamada konuşan EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, araç filosunu güçlendirecek yeni otobüslerin alınmasıyla daha kaliteli hizmet vermeye başlayacaklarını belirtti.





"Bu sene içinde ihaleyi tamamlayacağız"

282 otobüsün bu sene içinde alınacağını ifade eden Alkaş “EGO Genel Müdürlüğü 16 Aralık 1942 tarihinde kuruldu. EGO Genel Müdürlüğü hem Ankara’mız için hem de ülkemiz için marka olmuş bir kuruluş. Örneğin Türkiye’deki ilk troleybüs şebekesi ilk kez bizim  tarihimizde yer alıyor. Yer altından giden hafif raylı sistemler olarak adlandırılan ANKARAY ve Türkiye’nin ilk metrosu da EGO Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor. Kurum kültürünün ve hafızasının canlı tutulmasının önemli olduğunu düşünüyorum. EGO’nun iş yapabilme kapasitesini güçlendirmeye, ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Kısa bir süre önce 282 otobüs alımıyla ilgili kredinin nihai onayı yapıldı. İnşallah bu sene içinde de ihale süreçlerimizi tamamlayarak otobüs alımlarını son sürecine taşıyacağız.” diye konuştu.




"Çok anılarımız var bu otobüslerde"

EGO Genel Müdürlüğü’nde 40 yıldır çalışan Planlama ve Uygulama Şube Müdürü
Mimar Hürriyet Hızır, kurumun tarihçesi hakkında detaylı bilgi verirken,
Özgür Demirkol ise meslek hayatında yaşadığı deneyimleri şu sözlerle
anlattı:

“2005 yılından itibaren EGO’da şoför olarak çalışıyorum. Nostalji araçlarımızın burada sergilendiğini görünce eski anılarım canlandı gözümde. Çok anılarımız var bu otobüslerde. Zor günlerimiz de oldu, yaşam enerjisi veren anılarımız da oldu. Elimizden geldiğince vatandaşlara hizmet etmeye çalıştık.”

1987 model otobüs getirildi

EGO Genel Müdürlüğü, 1987 model eski belediye otobüsünü Büyükşehir
Belediyesi önüne getirerek hem çalışanlara hem de ziyarete gelen
vatandaşlara nostalji yolculuğu yaşattı.




http://www.ankaramasasi.com/haber/451538/ego-genel-mudurlugu-78-yasinda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.