AK Partili Mehmet Metiner ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki tartışma devam ediyor

Ankara Masası
|
19 Temmuz 2020, Pazar - 16:01
AK Partili Mehmet Metiner ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki tartışma devam ediyor

CNN Türk ekranlarındaki atışma sosyal medyaya taşındı.

Metiner, "uyarılarımızdan rahatsızlık duyanlar bilsinler ki biz evin oğluyuz" derken Bakan Soylu, Bakara Suresi'nin 10. ayetiyle cevap verdi.

Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner dün akşam CNN Türk canlı yayında "İsimleri biliyoruz. 'Silahlı bürokrasi' dediğimiz Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nda FETÖ ile irtibatlı bazı kişilerin kritik görevlere getiriliyor" şeklindeki iddiasıyla tartışmanın fitilinin ateşledi.

İçişleri Bakanı Soylu, Metiner'in iddiası üzerine anında canlı yayına bağlandı.

Süleyman Soylu, "Televizyon kanallarında bir de bizim arkadaşlarımızın ‘Elimizde isimler var’ demesini kendime bizatihi hakaret kabul ediyorum. Bana her zaman ulaşabilecek insanların basın üzerinde bizle konuşmasını doğru kabul etmiyorum" sözleriyle Metiner’e cevap verdi.

Mehmet Metiner “Sizin yaptığınız da basın üzerinden konuşmak Sayın Bakanım” diyerek araya girmeye çalıştı. Ancak Soylu’nun konuşmaya devam etmesi üzerine “Müsaade eder misiniz?” diye tekrar araya girmek isteyen Metiner’e Bakan Soylu bu kez, “Müsaade falan etmiyorum. Söyleyeceğinizi söylediniz zaten. Oradan söylemeye devam edersiniz. Aynı şekilde devam. Hayırlı akşamlar diliyorum” sözleriyle karşılık verdi.

İçişleri Bakanı Soylu, Metiner’in konuşmasını beklemeden canlı yayından ayrıldı.

Tartışma bugüne sarktı

Metiner-Soylu tartışması bugün de sosyal medyadan devam etti.

Mehmet Metiner sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Metiner paylaşımında, "Defalarca söylediğim bir hususu belirtmek isterim ki ben ölümüne Reisçiyim. Reis’ten dolayı AK Partiliyim. AK Partimizi kendimce savunmaya devam ediyorum. Yeri geldiğinde uyarılarımı da yapmaktan geri duymuyorum. AK Parti’yi ve Reis’i bu şekilde savunmamda rahatsızlık duyanlar, kendi statülerini ve statükolarını korumayı dava anlayışımızın üstünde görüp uyarılarımızdan rahatsızlık duyanlar bilsinler ki biz evin oğluyuz. Ne bırakır ne gideriz ne ihanet ederiz ne de şahsi statülere boyun eğeriz" cümlelerine yer verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Metiner’e hem dün geceki CNN Türk’teki yayının videosu hem Bakara Suresi 10. Ayetinin “Kalplerinde bir bozukluk vardır, Allah da onlardaki bozukluğu arttırmıştır. Yalan söylemeleri yüzünden kendilerine acı veren bir azap da vardır.” şeklindeki mealiyle cevap verdi.

 

 

 

 

http://www.ankaramasasi.com/haber/45381/ak-partili-mehmet-metiner-ile-icisleri-bakani-suleyman-soylu-arasindaki-tartisma-devam-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.