Ölen PKK'lının cebinden kentlerdeki terörist listesi çıktı

Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında SİHA ile etkisiz hale getirilen ‘Dr. Amara’ kod adlı Müzeyyen Aydınlı’nın (42) üzerinden kentlerdeki terörist listesinin çıkması üzerine başlattığı operasyonda 5 zanlı gözaltına alındı. Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında Ekim ayında
IHA-20201217AW192521
|
17 Aralık 2020, Perşembe - 10:19
Ölen PKK'lının cebinden kentlerdeki terörist listesi çıktı

Diyarbakır Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen Yıldırım-7 Operasyonu kapsamında, Lice ilçesi kırsalında 3 Ekim’de silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile yapılan nokta atışında 4 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. O teröristlerden biri olan ve terörden arananlar listesindeki kırmızı kategoride 10 milyon lira ödülle aranan, PKK’nın sözde orta saha Amed eyaleti özel güç sorumlusu ‘Dr. Amara’ kod adlı Müzeyyen Aydınlı’nın cebinden kentlerde yaşayan teröristlerin listesi çıktı. 

Şifreli not deşifre edildi

Şifreli olan not kağıtlarını inceleyen ekipler, Aydınlı’nın, Adana’da 6 kişiyle iş birliği yaptığını belirledi. Savcılığın haklarında yakalama kararı çıkardığı 6 şüphelinin adreslerini belirleyen Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün şafak vakti Adana merkezli Diyarbakır ve Kocaeli’de operasyon düzenledi. 

Özel harekattan operasyon

Özel harekat polislerinin demir kapıları koçbaşıyla kırarak girdiği evlerde 5 şüpheli gözaltına alındı. Diğer şüpheliyi ise yakalama çalışmalarının sürdürüldüğü öğrenildi. Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen şüphelilerin, eylem için kente gelen örgüt üyelerinin barınma ve saklanmalarına yardım ettiği öne sürüldü. Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/455007/olen-pkklinin-cebinden-kentlerdeki-terorist-listesi-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.