Toplu aşılamanın başlangıç tarihi belli oldu

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan, 23 Aralık'tan itibaren Türkiye'de toplu aşılamanın başlayacağını duyurdu.
Ankara Masası
|
17 Aralık 2020, Perşembe - 22:30
Toplu aşılamanın başlangıç tarihi belli oldu
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan, koronavirüs aşı çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Aşının kısa sürede geliştirilmesinin önemli olduğunu ifade eden Çalışkan, aşının tek çare olmadığını söyledi.

Çalışkan, aşının toplumsal bağışıklığın yüzde 60'ın üzerine çıkmasına ve normal yaşama daha erken dönemde geçmeye yardımcı olacağının altını çizdi.






"Önümüzdeki hafta çarşambadan itibaren başlanacak"

Aşılama çalışmalarının başlayacağını belirten Prof. Dr. Çalışkan, "Her ilde sağlık personeli öncelikli aşılanmaya başlanacak. Önümüzdeki hafta çarşambadan itibaren yeni yıla aşılanma hızlı bir şekilde, aile hekimleri de 65 yaş üstü vatandaşlarımızı, ek hastalığı olan vatandaşlarımızı davet ederek aşılamaya başlayacaklar. Biz aşılama hizmetlerinde Türkiye olarak çok güçlü bir ülkeyiz. Aşı takip sistemimiz son derece iyi çalışıyor. O nedenle herhangi bir izdihama yol açmadan randevu ile aşılarımızı çok hızlı bir şekilde günde 1 milyonun üzerinde kişiye yapabilecek şekilde ilgili genel müdürlüğümüz, halk sağlığı genel müdürlüğümüz çalışmalarını tamamlamış durumda. Çok kısa bir süre içerisinde yeni yılın ilk ayı içerisinde aşılamalar hızlı bir şekilde yapılacak" dedi.

"100-120 milyon doz aşı temin etmemiz gerekiyor"

Aşı olunsa kurallara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Çalışkan, "Kısa süre içerisinde en az 100-120 milyon doz aşı temin etmemiz gerekiyor, özellikle kış ayı dönemi içerisinde. O nedenle bakanlığımız aşı tedariki ile ilgili farklı seçenekleri de masaya yatırdı. Ama yerli aşının üretilmesinin de nisan ayı içerisinde gerçekleşeceği düşünülüyor. Aşı olsak da maske, mesafe, temizlik kurallarına uyacağız" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/456871/toplu-asilamanin-baslangic-tarihi-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.