Ankara'daki kahveciler açıklanan destek paketinden memnun değil

Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, son açıklanan destek paketindeki 1000 liralık yardımı eleştirerek, en iyi yardımın kredileri ertelemek olacağını söyledi.
Büşra Bayrak
|
18 Aralık 2020, Cuma - 19:07
Ankara'daki kahveciler açıklanan destek paketinden memnun değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada koronavirüs salgınından en çok etkilenen meslek grupları arasında yer alan esnaf için destek paketi açıkladı.

Açıklanan destek paketi bazı esnafı memnun etse de bazı esnafların da beklentilerini tam olarak karşılayamadı.

Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan desteğin kahveci esnafına etkilerini Ankara Masası’na anlattı.

Aylardır kapalı olan sektörlerin adının dahi geçmediğini belirten İsa Güven, “750 lira, bin lira versen ne olur, vermesen ne olur? Bizi bu rahatlatmaz. Bize yapacakları çekmiş olduğumuz kredileri ertelemeleri. Bize yardım falan etmesinler. Sadaka mı veriyorlar.” diye konuştu.

"5 gündür daha genelge gelmedi"

KDV indirimi, stopaj avantajı, kira ve hibe desteği gibi desteklerin kimlere sağlanacağı net olarak açıklanmadığını söyleyen Güven, “Büyükşehirlere 750 lira kira yardımı, ilçelerde 500 lira kira yardımı ve 3 ay boyunca bin lira destek verilecek dendi. Bunu bir de basit usullere getirdiler. Zaten kahveci esnafının yüzde 80’ni basit usul değil, bunlar bizi kapsamıyor. Bunu kim yönetiyorsa yanlış yönetiliyor. Kahveciler yararlanabilecek mi yararlanamayacak mı? Basit usul de çay ocakları olur, kahvehaneler olmaz. Bu son derece kabul edilecek bir şey değil. 5 gündür daha genelge gelmedi. Sayın Cumhurbaşkanına yanlış bilgi veriyorlar.  Oda başkanının haberi yok, birlik başkanının haberi yok, TESK başkanının haberi yok bu yasaları kim hazırlıyor ben bir türlü anlamış değilim. Bunun başvuruları e-devlet üzerinden mi yapılacak, kim yapacak, nasıl yapılacak belli değil.” ifadelerini kullandı.

"Bize yardım falan etmesinler"

Güven, verilecek desteğin esnafa fayda sağlamayacağını vurgulayarak şunları kaydetti:

“Benim telefonlarım Pazartesi’nden beri susmuyor. 750 lira versen ne olur, vermesen ne olur? Bizi bu rahatlatmaz. Bize yardım falan etmesinler. Sadaka mı veriyorlar. 10 aydır benim esnafım kapalı evine ekmek parası götüremiyor dalga geçer gibi 500 lira, bin lira para yardımı veriyorlar. Belediyeler de 500 lira para veriyor. Belediyeler devletten daha iyi yardım yapıyor ona bakılırsa. Ankara Büyükşehir Belediyesi 3 aylık bir para yardımı yapıyor 500 lira, bir de ilçe belediyelerde gıda yardımında bulunuyorlar. Bize yapacakları çekmiş olduğumuz kredileri ertelemeleri.”


http://www.ankaramasasi.com/haber/458748/ankaradaki-kahveciler-aciklanan-destek-paketinden-memnun-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.