Ankara Berberler Odası Başkanı Sezayi Kara: Küçük de olsa yüzümüz güldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan destek paketi, berberlerin yüzünü biraz da olsa güldürdü.
Büşra Bayrak
|
18 Aralık 2020, Cuma - 19:35
Ankara Berberler Odası Başkanı Sezayi Kara: Küçük de olsa yüzümüz güldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıkladığı destek paketi berber esnafını memnun etti.

Ankara Masası'na açıklamalarda bulunan Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara, 3 ay süreyle yapılacak destek ödemesinin ve kira yardımının esnafı birazda olsa rahatlatacağını söyledi.

"Bir nebze de olsa esnafımızı rahatlattı"

Berberler olarak 21 Mart ve 11 Mayıs tarihlerini hayatları boyunca unutmayacaklarını vurgulayan Kara, “ Çünkü bu süre zarfında berber dükkanları kapatıldı. 51 gün evimizin rızkını götüremedik. Günlük çalışan berber esnafımız ister istemez zorluklar yaşadı. Berberler şimdi açıldı ama ister istemez kısıtlamalar devam ediyor. Dükkanlarımızı 5 gün çalıştırabiliyoruz, saat kısıtlamalarımız var. İlk günden beri bizler; kira yardımı, Bağ-Kur yardımı, faizsiz kredi yardımı ve her esnafa asgari ücret oranında para verilmesini talep ediyorduk. Bunlardan birini alabilirsek birini verirlerse esnafımız için iyi olacaktı.  O yüzden Sayın Cumhurbaşkanımızın pazartesi günü yapmış olduğu açıklamada 750 liralık kira ücreti ile 1000 liralık maddi yardım desteği esnafımıza yeterli olmasa da küçük de olsa yüzünün gülmesine neden oldu. Bir nebze de olsa esnafımızı rahatlattı. Tabi ki yeterli değil ama bizim için önce sağlık önemli.” açıklamalarında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/458828/ankara-berberler-odasi-baskani-sezayi-kara-kucuk-de-olsa-yuzumuz-guldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.