Mamaklı hanımlar iş hünerlerini evde sergiliyor

Ankara Masası
|
10 Nisan 2020, Cuma - 09:00
Mamaklı hanımlar iş hünerlerini evde sergiliyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında aile merkezlerine ara veren Mamaklı hanımlar hünerlerini evde sergilemeye devam ediyor.  

  Koronavirüs salgını sonrası Mamak Belediyesi Aile Merkezlerinin çalışmalarına ara vermesinin ardından kursiyerler hünerlerini evde göstermeye başladı. Kursta aldığı eğitimleri aile ekonomisine katkı sağlamak için ürünlere dönüştüren Mamaklı hanımlardan Hatice Karakütük, işlerine evden devam ediyor. Koronavirüsü salgını nedeniyle komşuları için ücretsiz maske de diken Karakütük, “Hayat da iş de eve sığar. En önemlisi bu dönemi sağlık içinde geçirmek” derken, kadınlara salgın bitince aile merkezlerinden faydalanmalarını tavsiye ediyor.

  Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, aile merkezlerinde Mamaklı hanımların hem sanatsal becerilerini geliştirdiğini hem de isteyenlerin ortaya çıkardığı ürünleri satarak aile ekonomisine katkı sağladığını belirtti. Başkan Köse, “Kurslarımız sayesinde hanım kardeşlerimiz yeni yetenekler kazanıyor. Kazandıkları bu yetenekleri ürüne dönüştüren kursiyerlerimiz, bunları satarak ev ekonomisine de katkıda bulunabiliyor. Salgından sonra kursiyerlerimiz inşallah bu güzel ürünlerini aile merkezlerimizde alanında uzman eğitimcilerimiz ile üretmeye devam edecekler” açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/4610/mamakli-hanimlar-is-hunerlerini-evde-sergiliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.