Pınar Gültekin’in katil zanlısı Cemal Metin Avcı’ya keşif yaptırılacak

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Pınar Gültekin cinayetine ilişkin katil zanlısı Cemal Metin Avcı’ya Karabağlar Yaylası’ndaki bağ evinde 22 Aralık’ta keşif yaptırılacak.
IHA-20201221AW195554
|
21 Aralık 2020, Pazartesi - 11:49
Pınar Gültekin’in katil zanlısı Cemal Metin Avcı’ya keşif yaptırılacak

Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Pınar Gültekin cinayetine ilişkin davanın ilk duruşmasında, mahkeme heyeti tarafından verilen ara kararda, katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın akıl sağlığının yerinde olup olmadığı yönünde rapor tanzim edilmesine ve bilirkişi marifeti ile keşif yapılmasına karar verilmişti. Bu çerçevede Cemal Metin Avcı'ya cinayetin işlendiği Karabağlar Yaylası’ndaki bağ evinde 22 Aralık’ta keşif yaptırılacak.

Ailesinin yargılanmasının önü açıldı

Öte yandan Pınar Gültekin’in aile avukatı Dr. Rezan Epözdemir aracılığı ile cinayette başka faillerin olabileceği gerekçesiyle Cemal Metin Avcı'nın anne, baba ve iş ortağının yargılanması için yapılan başvuru Muğla 2’nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedilmişti. Bu defa "Kanun yararına bozma" gerekçesi ile 
Adalet Bakanlığı’nın kapısını çalan Epözdemir’in başvurusu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi. Böylece anne Ayten Avcı, baba Selim Avcı ve iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan’ın yargılamasının önü açıldı.

Cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı ‘Canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, ‘Delilleri karartma’ suçundan tutuklanan kardeşi Mertcan Avcı ise 5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacaklar.


Pınar Gültekin cinayetinde yaşananlar

16 Temmuz tarihinde kaybolan Pınar Gültekin için, 19 Temmuz tarihinde aile tarafından polis ve jandarmaya kayıp başvurusu yapıldı. Jandarma ve polis tarafından oluşturulan sivil özel ekip yaptığı araştırmada, Pınar Gültekin’in 16 Temmuz tarihinde Menteşe’deki bir alışveriş merkezinden çıkış anına ait güvenlik kamera kayıtlarını tespit etti. Pınar Gültekin’in yakın çevresi ile yapılan sorgulamalarda Cemal Metin Avcı ile duygusal bağı olduğu belirlendi. Cemal Metin Avcı, ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmese de delilleri görünce bir süre arkadaşlık yapıp ayrıldığı Gültekin'i bağ evinde öldürdüğünü, cesedini yaktıktan sonra varille Gülağzı mevkisindeki ormanlık alana attığını itiraf etmişti.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/461836/pinar-gultekinin-katil-zanlisi-cemal-metin-avciya-kesif-yaptirilacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.