Adana'da intihar girişimi: Bıçağı boğazına dayadı

Adana'da ailesiyle tartıştığı için psikolojisinin bozulduğunu öne süren bir kişi boğazına bıçak dayayıp intihar girişiminde bulundu. Şahıs, mahalle imamı tarafından ikna edilerek çıktığı yerden indirildi.
IHA-20201222AW196287
|
22 Aralık 2020, Salı - 10:04
Adana'da intihar girişimi: Bıçağı boğazına dayadı

Olay merkez Sarıçam ilçesi, Şahintepe Mahallesi’nde meydana geldi. Bir süredir ailesiyle tartıştığı için psikolojisinin bozulduğunu öne süren Mehmet P., evlerinin karşısında bulunan iş yerinin çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kendisini ikna etmeye çalışan polislerden yaklaşmamalarını isteyen Mehmet P., elindeki bıçağı boğazına dayadı.

Film gibi izlediler

Polis ekipleri olay yerinde güvenlik önlemi alırken, çevredekilerin yaşananları film izler gibi takip etmesi dikkat çekti. Bazı vatandaşların çocuklarıyla dama çıkıp olayı izlediği görüldü. Polis duruma müdahale ederek vatandaşların dağılmasını sağladı. 

Annesi ikna edemedi

Polis ekiplerinin ikna çabaları yetersiz kalınca olay yerine gencin annesi çağrıldı. Ancak genç annesine tepki göstererek bu halde olmasının en büyük sebebinin ailesinin olduğunu söyledi. Bunun üzerine anne Sebahat P., “Sen iyi değilsin, ruh sağlığın bozuk. Hastaneye yatman gerekiyor” dedi. Genç de “Her sabah başımda polislerle uyanmaktan bıktım. Beni siz bu hale getirdiniz” diyerek cevap verdi. Mehmet P., kendisini görüntüleyen basın mensuplarına da “Çekin babalar, çekin ama işin iç yüzünü bilmeyin” diyerek saçını tarayıp, poz verdi.

İmam ikna etti 

Polislerin arkasından dolaşması ihtimaline karşı etrafını sürekli kontrol eden Mehmet P., “Hiç bu kadar arkadaşım olmadı. İlla böyle bir mevzu mu gerekti? Kimsem yoktu ama şu an beni kâle alan o kadar çok insan var ki akıllara zarar” dedi. Bu sırada olay yerine gelen mahallenin imamı Fatih Metin genci ikna etmek için çaba sarf etti. İmam Metin, “Mehmet, kimseyi yorma. Daha seni evereceğiz, nikahını ben kıyacağım” diyerek Parlak’ın aşağı inmesini söyledi. Mehmet P., imamın ikna çabasından sonra direkten kayarak aşağı indi. İntihar teşebbüsünde bulunan genç polis tarafından olay yerinden götürüldü. 

İmam Fatih Metin “Gençlik hali, olur böyle şeyler. Herhalde biraz problemleri var. Bizim de manevi bir yönümüz var. Mehmet de sağ olsun bizi kırmadı, indi. Mahallemiz adına polis, itfaiye ve sağlık ekiplerimizden özür diliyorum. Korona da olsa intihardan vazgeçtiği için kutladım. Ama eve gidince dezenfekte olacağım” diye konuştu.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/462852/adanada-intihar-girisimi-bicagi-bogazina-dayadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.