Biden'den koronavirüs uyarısı

Amerika Birleşik Devletleri başkanlığına seçilen Joe Biden "Koronavirüse karşı mücadelemizdeki en karanlık günlerimiz geride değil, önümüzde." dedi.
IHA-20201223AW197154
|
23 Aralık 2020, Çarşamba - 05:14
Biden'den koronavirüs uyarısı
Amerika Birleşik Devletleri başkanlığına seçilen Joe Biden, Delaware/Wilmington’da yapmış olduğu açıklamada koronavirüs salgınıyla ilgili korkutucu bir ifade kullandı. Biden, "Kriz dönemindeki liderliğim sürecinde size şu konuda söz veriyorum. Size doğruyu söyleyeceğim. Size gerçeği söyleyeceğim. Ve işte basit gerçek. Covide karşı mücadelemizdeki en karanlık günlerimiz geride değil, önümüzde." dedi. 

"Bu virüsü yenmek sabır, ısrar ve kararlılık gerektirecek"

  Amerikalıların kendini bu sürece hazırlaması gerektiğinin altını çizen Biden, “Bunu duymak ne kadar sinir bozucu olsa da, bu virüsü yenmek sabır, ısrar ve kararlılık gerektirecek. Bu kriz dönemini tersine çevirmek için gereken adımları atarken kaybedecek zaman olmayacak." şeklinde konuştu. 

Trump'ı ABD'deki siber saldırılar karşısında ''ihmalkar'' davranmakla suçladı

Biden, Trump'ı ABD'deki federal kurumlara yönelik siber saldılar konusunda ihmalkar davranmakla eleştirdi. Trump yönetimini siber saldırıları ciddiye almamakla suçlayan Biden, ''Bu saldırı Trump görevdeyken ve görmezden geldiği bir zaman gerçekleşti. Trump, saldırıyı ciddiye almasa bile, ben alacağım. Başkan Trump'ın tutumu beni hayal kırıklığına uğrattı. Bu başkan saldırılardan kimin sorumlu olduğunu bile henüz saptamadı.'' dedi. 

(AA) (İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/465808/bidenden-koronavirus-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.