Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AİHM'in Demirtaş kararına tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasına yönelik kararı hakkında "Bizi bağlamaz" dedi.
Ankara Masası
|
23 Aralık 2020, Çarşamba - 09:37
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AİHM'in Demirtaş kararına tepki
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi dün, cezaevinde bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın derhal serbest bırakılması yönünde karar aldı. Mahkeme kararında, Demirtaş'ın tutukluluğuna ilişkin alınan kararlarda terör bağlantılı suçlamalara ilişkin bir delil bulunmadığını belirtti.

AİHM'in kararını AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) öğrenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, AİHM'in Selahattin Demirtaş’a ilişkin “Tutukluluğu sonlandırın” kararına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı: “AİHM terörle ilgili Türkiye’den giden her kararı onaylıyor. Daha kendi mahkemelerimizden bir karar çıkmadı. İç hukuk yolları tüketilmeden bu kararı alıyorlar. Türkiye aleyhine hareket ediliyor. Kendi adamlarını koruyorlar. Bu karar bizi bağlamaz.”

(Hürriyet)
http://www.ankaramasasi.com/haber/465877/cumhurbaskani-erdogandan-aihmin-demirtas-kararina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.