İsrail'de erken seçim kararı

İsrail'de, Başbakan Binyamin Netanyahu ile koalisyon ortağı Savunma Bakanı Benny Gantz arasındaki anlaşmazlık nedeniyle yıllık bütçe meclisten geçirilemedi ve ülke yeniden erken seçime gitmek zorunda kaldı.
Ankara Masası
|
23 Aralık 2020, Çarşamba - 11:27
İsrail'de erken seçim kararı
Netanyahu'nun liderliğindeki Likud ile Gantz'ın partisi Mavi-Beyaz arasında, 2020 bütçesini meclisten geçirmek konusunda görüş ayrılığı mevcuttu.

Likud, öncelikli olarak 2020 bütçesinin meclisten geçirilmesini, Mavi-Beyaz ise 2021 bütçesinin de bu yılınkiyle birlikte oylanmasını istiyordu.
Koalisyon hükümeti anlaşmasının şartları arasında iki liderin dönüşümlü başbakanlık yapması maddesi de yer alıyordu.

Mavi-Beyaz, Netanyahu'nun sadece 2020 bütçesini meclisten geçirerek, Kasım 2021'de başbakanlığı koalisyon ortağı Gantz'a devretmeden önce erken seçim kararı alabileceğini düşünerek 2021 bütçesinin de meclisten geçirilmesi konusunda ısrarını sürdürdü.

Son 2 yılda 4. erken seçim

İki parti arasında yaşanan güvensizlik nedeniyle 2020 bütçesi için tanınan yasal sürenin dün gece dolmasına rağmen oylama yapılamadı ve meclis dağıldı.

Meclisin dağılması nedeniyle İsrail'de son 2 yıl içinde 4. kez erken seçim kararı alınmak zorunda kalındı.

Son iki yılına siyasi krizlerin ve erken seçimlerin damga vurduğu İsrail'de, Mart 2021'de yeniden sandık başına gidilecek.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/466121/israilde-erken-secim-karari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.